Kyyhkynen

@ Patrick Süskind
Kyyhkynen - Patrick Süskind 6.66   6

Alkuteos ilmestynyt 1987. Suomentanut Markku Mannila. Fantasia, rajatapaus.

Patrick Süskind nousi maailmanmenestykseen romaanillaan 'Parfyymi'. Hänen uusi romaaninsa 'Kyyhkynen' on sympaattinen tarina kriisiin ajautuvasta miehestä, nuhteettomasta kansalaisesta jonka tarkoin säädelty elämä yllättäen järkkyy.

Kyyhkysjutun aikoihin Jonathan Noel oli jo yli viidenkymmenen. Kahta edellistä vuosikymmentä oli leimannut täydellinen tapahtumattomuus, ja näin oli hyvä; hän ei pitänyt tapahtumista. Hän söi, nukkui ja oli onnellinen. Joka aamu hän lähti pikku asunnostaan työhön läheiselle rue de Sévresille, vartioi pankkia sfinksimäisen levollisesti ja palasi illalla kotiin mukanaan vähän syötävää. Asunto oli ja pysyi hänen turvallisena saarekkeenaan turvattomassa maailmassa, se oli hänen vankka tukensa, hänen pakopaikkansa, hänen rakastettunsa, joka lämmitti, ravitsi ja suojeli häntä. Varmistaakseen suhteen ikiajoiksi hän oli ajatellut hankkia asunnon omakseen.

Tällainen oli tilanne, kun elämä eräänä perjantaiaamuna suistui raiteiltaan: Jonathanin oven ulkopuolella oli kyyhkynen! Siinä niin, käytävän häränverenpunaisilla laatoilla istua jökötti tuo kaaoksen ja anarkian kauhea vertauskuva punaisine kyhmykynsineen ja lyijynharmaine höyhenpeitteineen. Jonathanin valtasi alaston kauhu. Miten hän selviäisi asunnosta ulos, missä hän voisi asua, miten hänen kävisi tässä maailmassa? Olisiko tämä maailmanloppu? Näinkö surkea olisi hänen loppunsa?Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu 1988 (Otava)
Alkuperäinen nimi 'Die Taube'
Käännetty englanniksi The Pigeon
Tietoja muokattu elokuu 29, 2018
Muita teoksia kirjailijalta Patrick Süskind
Parfyymi 7.60   62

Kirja-arviot & arvosanat

Pisania
Pisania
Arvosanat 1003
Kirja-arviot 0
Viestit 1431
syyskuu 16, 2013
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle