Harun ja tarinoiden meri
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (6)
Kirjahyllytilastot

Harun ja tarinoiden meri

Salman Rushdie
Julkaistu: 1991 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Haroun and the Sea of Stories
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: mythopoeic-palkinto

Alkuteos ilmestynyt 1990. Suomentanut Arto Häilä.

1. painos: WSOY, 1991. Aikamme kertojia. Sidottu, kansipaperi.
4. painos: WSOY, 2011. WSOY pokkari. Nidottu.

Mythopoeic-palkinto 1992 (lastenkirjat).

Kaikkein surullisimmassa kaupungissa – niin surullisessa, että se on unohtanut nimensäkin – asuu tarinankertoja Rashid poikansa Harunin kanssa. Kun Rashidia pyytää kertomaan tarinan, niin sen totisesti saa kuulla. Eikä hän kerro mitä tahansa tarinaa, vaan monia tarinoita, satoja tarinoita, iloisia ja surullisia; tarinoita, joissa on noitia, prinsessoja, häijyjä ukkoja ja paksuja akkoja, viiksekkäitä ruutupöksygangstereita ja paljon muuta.

Sitten eräänä päivänä asiat – monet asiat – menevät pahasti vikaan. Rashidin vaimo lähtee. Ja kun Rashid yrittää aukaista suunsa, sieltä ei tulekaan yhtään tarinaa, vaan pelkkää kammottavaa rohinaa. Hänen kertojantaitonsa on mennyttä. Jossakin tuntemattomassa paikassa Hiljaisuuden ruhtinas saastuttaa salaa Tarinoiden merta.

Harun ja Tarinoiden meri
on fantasia, satu pojan päätöksestä pelastaa isänsä kallisarvoinen kertojankyky. Se on allegorinen kertomus, jonka Rushdie on kirjoittanut omalle pojalleen Zafarille. Salman Rushdien kekseliäisyys ja monipuolisuus tuntuu ehtymättömältä: Harun ja Tarinoiden meri yltää parhaiden satuklassikoiden ja seikkailukertomusten seuraan. Se on osoitus kirjailijan uskomattomasta luomiskyvystä suurten henkilökohtaisten ja poliittisten vaikeuksien ristipaineessa.

muokattu 15.05.2012

Muita kirjoja joista saatat pitää

Muumit: Sarjakuvaklassikot III (Muumit: Sarjakuvaklassikot, #3)Pimeyden joki (Soturikissat: Kolmikon mahti, #2)Kylmäveristen klubi (Sookie Stackhouse, #3)Friikkisirkus (Darren Shanin tarina (sarjakuva), #1)Ylenemisen kaivo (Usvasyntyinen, #2)
Paikalla 41 vierailijaa
Uusin jäsen: Acegik Kik
Jäseniä yhteensä: 9386