Kuikansulka (Kuikansulka-trilogia, #1)
Keskiarvo 3.34
3.34 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (129)
Kirjahyllytilastot

Kuikansulka

Tuulia Aho
Julkaistu: elokuu 9, 2005 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen, lasten luku-varkaus -palkinto

Päällys: Sami Saramäki. Sidottu.

Lasten luku-Varkaus -palkinto 2006.

Kiehtova taru matkasta Kalliokaupunkiin

Kuikan kansan kylästä on varastettu taianomainen aikakangas, jonka avulla voi nähdä sekä menneeseen että tulevaan. Oikeissa käsissä se on oiva väline, mutta pahantahtoisella julma ase. Kangas on saatava takaisin.

Nuori Kuikansulka-tyttö lähtee matkaan seuranaan pienikokoinen Rapina-opastaja. Varasta jäljittäessään kaksikko kulkee kallioilla, rotkoissa ja soilla. Heitä koettelevat luonnonvoimat, saalistajat ja jäätiikerit. Vaarallisen joenylityksen jälkeen he saavat mukaansa Takiaisen, toisen pienen opastajan.

Samaan aikaan metsähevoskansan maassa entisen päällikön poika Itätuuli saa tehtäväkseen aikakankaan etsimisen. Katala uusi päällikkö haluaa itselleen sen antaman rajattoman vallan. Itätuuli suuntaa Kalliokaupunkiin, josta tieto kankaasta on kantautunut. Kivisten seinien, katujen ja puiden kaupunkiin saapuvat myös Kuikansulka ja opastajat. Siellä käydään suuri välienselvittely, jossa niin Itätuulen kuin Kuikansulankin henki on vaarassa.

muokattu 17.04.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tilinteon aika (Vuorileijonan varjo, #10)Painajaisten lintukotoSavuvarkaat (Savuvarkaat, #1)Kevääntuoja (Mustien ruusujen maa, #3)Ikimaa: Kuiskaajien kilta (Ikimaa, #2)

Kirja-arvioita (6)

Sini avatar
Kirjoittanut
2.0
Nuorille on jo tällä hetkellä tarjolla paljonkin kotimaista fantasiaa. Yksi niistä on Tuulia Ahon Kuikansulka, joka kertoo Kuikansulka-nimisestä tytöstä. Hänen kylästään on varastettu aikakangas, jota hänen täytyy lähteä hakemaan takaisin. Aho on aiemmin kirjoittanut kuvakirjoja, lastenloruja ja helppolukuisia lastenkirjoja. Tässä on yritetty löytää vanhempaa lukijakuntaa. Tarina ei ole huono, mutta varsin kulunutta quest-fantasian kaavaa noudattava. Sankarittaren on ... (lisää)
Jackalbury avatar
Kirjoittanut
2.0
Kuikansulka oli sitä huonohkoa ja ongelmallista fantasiaa jollaista kotimainen fantasia oli vielä vuosikymmen sitten. Kuikansulka alkoi aika hyvin, mutta lösähti kasaan kun teksti ei vienyt mukanaan ja mielenkiinto lopahti. Minuakin tuo maanjäristys häiritsi paljonkin. Laadultaan keskivertoa, tökkivää ja varsin valjua. Maisemat jäivät toisinaan aika harmaiksi, eli harmaiden kulissien ongelma astui esiin. Lisäksi koska kirja oli suunnattu nuorille, sen taso oli aika lapsellinen eikä ... (lisää)
Lupus avatar
Kirjoittanut
2.5
Tarinana Kuikansulka ei mielestäni ole huono. Maailma on mielenkiintoinen ja siitä lukisin mieluusti enemmänkin. Tarinan hamot jäivät kuitenkin aika ohuiksi ja melko mustavalkoisiksi. Tekstiä tuntui vaivaavan myös tietty hiomattomuus. Kaikissa kohdissa ei ollut selvää, oltiinko sisällä vai ulkona ja kenen kädessä mikäkin esine oli. Tämän vuoksi suhtauduin kirjaan varmaan jotenkin kriittisemmin kuin lukemaani yleensä, koska kerronta ei tuntunut ihan luotettavalta. Myös ... (lisää)
Tempeste avatar
Kirjoittanut
5.0
Kirja sisältää aivan uskomatonta kuvailua. En voinut muuta kuin hakata päätä seinään, ja olla kateellinen Tuulia Ahon mielikuvitukselle. Jokainen yksityiskohta oli huolellisesti suunniteltu, peurannahkatossun täytteitä myöten. Miten joku jaksaakin nähdä moista vaivaa? Kuvailusta täysi 10. Muuten kirja olikin pienoinen pettymys. Kohtiin, jotka oli tarkoitettu jännittäviksi käännekohdiksi, ei saanut otetta. Tapahtumat käsiteltiin liian "kevyesti". Hahmot olivat hyviä, mutta ... (lisää)
w-a-r-i avatar
Kirjoittanut
5.0
Kuikansulka oli jopa parempi kuin ennalta oletin. Tuulia Ahon teksti on mukaansa tempaavaa, toimivaa ja tarina vaikuttaa hyvin suunnitellulta. Kuikansulka -kirjassa on ihanasti yhdistetty vanhaa perinnettä oikeasta maailmasta, ja lisätty siihen fantasia piirteitä, jotka voisi olla suoraan vanhoista taruista! Opastajatkin on niin ihania! ..ja kirjan kansikuva on tosi hieno ;)
Midori avatar
Kirjoittanut
4.0
Tämä teos on kotimaisen fantasian helmiä. Tosin se kertoo useiden muiden fantasiakirjojen tapaan pitkästä ja vaarallisesta matkasta ja tärkeästä ja vaikeasta tehtävästä. Kuitenkin kirjailija on onnistunut kutomaan tarinaan ainutlaatuisia aineksia. Varsinkin pörröiset värikäs luonteiset opastajat herättivät minussa ihastusta tarinan edetessä. Muinaiseen magian ja erikoisten otusten aikakauteen sijoittuva tarina on kiehtova heimoperinteineen ja magian vivahteineen. Nuoren Kuikansulan ja ystävien seikkailua seuraa mielnekiinnolla.
Paikalla 60 vierailijaa
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858