Viimeinen haltia

@ Silvana De Mari
Viimeinen haltia - Silvana De Mari 7.46   79

Alkuteos ilmestynyt 2004. Suomentanut Laura Lahdensuu. Päällyksen kuva ja mustavalkokuvitus: Gianni De Conno. Päällyksen typografia: Kirsi Kujansuu. Sidottu.

Kiehtova fantasiaromaani Italiasta

Orpo haltialapsi Yorshkrunsquarkljolnerstrink tarpoo nälissään ja hädissään pois tulvivasta kylästään, jota vaivaa loputon sade. Nainen nimeltä Sajra – pakomatkalla hänkin – pelastaa kylmettyneen lapsen, ja vastoin ihmisten ja haltioiden kanssakäymistä määrääviä sääntöjä he jatkavat matkaansa yhdessä. Seudun pääkaupungin palatsin kellareista matkalaiset löytävät vanhan ennustuksen: maailmaa piinaava sade lakkaa, kun viimeinen haltia ja viimeinen lohikäärme kohtaavat. Alkaa monivaiheinen seikkailu, kertomus ystävyydestä ja rohkeudesta, suvaitsevaisuuden taistelusta ennakkoluuloja vastaan.

Viimeinen haltia on Italian menestynein fantasiaromaani, täynnä jännitystä, huumoria ja lohikäärmeiden ikivanhaa viisautta.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu lokakuu 15, 2005 (WSOY)
Alkuperäinen nimi 'L’ultimo elfo'
Tietoja muokattu huhtikuu 18, 2018

Kirja-arviot & arvosanat

Camaro
Arvosanat 170
Kirja-arviot 16
Viestit 0
kesäkuu 27, 2007
10 / 10

Uskomattoman liikuttava, herkkä ja kaunis tarina orvosta pienestä haltianvesasta, joka ei ymmärrä olevansa rotunsa viimeinen. Surkeaan pikkuruiseen haltiaan on helppo samaistua, olitpa mies tai nainen, tyttö tai poika. Kantaa ottava teos, joka peilaa nyky-yhteiskunnan eriarvoisuutta. Kuitenkaan osoittelevasti moralisoimatta ja opettamatta. Tämän voi lukea kevyenä välipalana, tai perehtyä sanomaan lauseiden takana. Sujuvasti kirjoitettu, humoristinen ja lämmin tarina. Ehdoton fantasian helmi.

Alicel
Arvosanat 71
Kirja-arviot 5
Viestit 0
tammikuu 6, 2015
8 / 10

Ensimmäinen lukemani fantasiakirja, jonka luin pari vuotta sitten. Se oli reilusti pitempi kuin muut kirjat joita olin siihen mennessä lukenut vaikka vain noin 300 sivuinen muistaakseni. Tykkäsin tästä. Ja tarina pienestä haltiapojasta, lohikäärmeestä ja muista oli aivan ihana.

Lyffe
Arvosanat 96
Kirja-arviot 3
Viestit 2
lokakuu 12, 2014
7 / 10

Kirjan alkupuolisko oli mielestäni hauska ja humoristinen. Loppua kohden kirja kääntyi ennemminkin jännittäväksi ja liikuttavaksi. Luin tämän suunnilleen 11-vuotiaana, ja silloin tykkäsin tästä kovasti. Suosittelen kaikille fantasiasta pitäville, jotka etsivät tunteikasta ja kevyttä lukukokemusta. :)

Shjaawen
Arvosanat 41
Kirja-arviot 21
Viestit 0
kesäkuu 21, 2010
10 / 10

Kirja joka paranee loppua kohti. En voi sanoa varsinaisesti pitäneeni siitä, että alussa kokoajan joku itki,se oli ärsyttävää! ÄRSYTTÄVÄÄ. Niinkuin kirjailija tapasi korostaa. Ensin tuntuikin että kirja oli raivostuttava, mutta sehän johtui pelkästään niistä tunteista joita kirjailija onnistui herättämään. Niinkuin edellinen arvostelija on jo sanonut, kuvaa todella hyvin nyky-yhteiskunnan eriarvoisuutta, omasta mielestäni myös erittäin osuvasti tyhmyyttä, sokeutta ja tietämättömyyttä. Loppujen lopuksi olen sitä mieltä että kirja on upea, kaikessa ärsyttävyydessään ja epäoikeuden mukaisuudessaan ja suoranaisessa typeryydessään. Ja todellakin, kirja kertoi ystävyydestä.

Jackalbury
Arvosanat 845
Kirja-arviot 179
Viestit 0
kesäkuu 30, 2007
6 / 10

'Viimeinen haltia' oli sangen erikoinen luettava, tyyliltään se on suoran seikkailun ja syvällisen filosofian välistä. Kirjan maailmassa käsiteltiin hyvin erilaisuutta, suvaitsevaisuutta ja välinpitämättömyyden seurauksia ja vallanhimon turmelevat vaikutukset olivat myös loppu puolella mukana. Haltialapsi oli mielenkiintoinen hahmo, samoin kummatkin lohikäärmeet. Kirjan kenties surullisimmat hahmot olivat Emolohikäärme ja sen lapsi, Viimeinen Lohikäärme. Tarina alkoi hyvin, mutta loppu pienoinen pettymys. Tarina silti vei mukanaan, eikä siihen tylsistynyt missään vaiheessa. Kaiken lisäksi kirjassa seikkailun ja filosofian lisäksi huumoria. Tyyliltään kirja muisutti minusta Tiina Kailan 'Auringonlaskun torni'a. 'Viimeinen haltia' on nautittava lukukokemus ja suosittelen jokaiselle mukavaa luettavaa etsivälle. Arvosana: 8.

Ruosteinen susi
Arvosanat 291
Kirja-arviot 19
Viestit 49
tammikuu 9, 2016
10 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
samuel
samuel
Arvosanat 839
Kirja-arviot 6
Viestit 1
heinäkuu 17, 2023
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Laomedeia
Laomedeia
Arvosanat 336
Kirja-arviot 0
Viestit 0
joulukuu 29, 2015
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Whippeful
Whippeful
Arvosanat 404
Kirja-arviot 0
Viestit 0
heinäkuu 7, 2015
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
kaamokseni
kaamokseni
Arvosanat 87
Kirja-arviot 0
Viestit 0
huhtikuu 12, 2015
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle