Pähkinänsärkijä
Keskiarvo 3.06
3.06 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (8)
Kirjahyllytilastot

Pähkinänsärkijä

E. T. A. Hoffmann
Julkaistu: 1982 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Nussknacker und Mausekönig
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset

Alkuteos ilmestynyt 1816. Ilmestynyt aiemmin suomeksi 1918 nimellä Pähkinän rusentaja ja hiirikuningas. Suomentanut Salme Setälä. Suomennoksen tarkistanut Hanno Vammelvuo. Kuvittanut Matti Kota. Sidottu.

Pikku-Maria saa Drosselmeierin sedältä joululahjaksi nuken näköisen pähkinänsärkijän, joka todellisuudessa on sedän noiduttu serkunpoika. Hellyydellään Maria herättää Pähkinänsärkijän eloon ja joutuu samalla mukaan hiirikuninkaan ja Pähkinänsärkijän väliseen kamppailuun. Marialta vaaditaan urhoollisuutta ja uskollisuutta taistelussa hiirikuninkaan noituutta vastaan oikeudenmukaisuuden ja rehellisyyden puolesta.

Saksalaisen romantikon E. T. A. Hoffmannin (1776–1822) tarinoissa todellisuus on kaksijakoinen, järjenvastainen, ja lukija joutuu usein keskelle näennäisiä mahdottomuuksia. Hoffmann halusi osoittaa, että outoja ja mielikuvituksellisia asioita saattaa tapahtua keskellä tavallisinta arkea. Hänen kiehtovat kertomuksensa ovat vaikuttaneet säveltaiteeseen ja kirjallisuuteen. Tunnetuin lienee Tšaikovskin baletti- ja orkesterisarja Pähkinänsärkijä.

(muokattu 28.06.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Archie Greene ja taikurin salaisuus (Archie Greene, #1)Tatatukin matka kristallivuorelleVenesataman Tillinka ja Vaaralliset vuoretLumisiskoVedeera vaarallisilla vesillä (Vedeera, #2)
Paikalla 3 jäsentä ja 56 vierailijaa
Pisania, LordStenhammar, Rinja
Uusin jäsen: Ninni Steier
Jäseniä yhteensä: 8853