Hyperionin tuho (Hyperion, #2)
Keskiarvo 4.13
4.13 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (124)
Kirjahyllytilastot

Hyperionin tuho

Dan Simmons
Julkaistu: 1998 (Like)
Alkuperäinen nimi: The Fall of Hyperion
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifiavaruusooppera
Avainsanat: bsfa-palkinto, locus-palkinto
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1990. Suomentanut Juha Ahokas. Runojen suomennokset Pekka Pakkala ja Aale Tynni. Kannen maalaus: Ilkka Juopperi.

1. painos: Like, 1998. Like Scifi. Nidottu.
3. painos: Like, 2005. Like-pokkari. Nidottu.

Locus-palkinto (paras sf-romaani) 1991, British Science Fiction Association Award 1992. Hugo-palkintoehdokas 1991, Nebula-palkintoehdokas 1991.

Hyperionin eeppinen seikkailu jatkuu!

Mystiset aikahaudat ovat avautumassa ja niistä paljastuvat salaisuudet takaavat, ettei mikään, missään universumin kolkassa ole enää ennallaan.

Arvostetut Hugo- ja Locus-palkinnot voittanut Hyperion on merkkipaalu tieteiskirjallisuuden historiassa. Se on nerokas kirjallinen kudos, kirkas visio tulevaisuuden teknologiasta ja ikivanhoista uskonnoista, tieteellisistä keksinnöistä ja ajattomista mysteereistä, puhtaasta ilosta ja hyytävästä kauhusta.

Teoksen ensimmäinen osa sai Tähtivaeltaja-palkinnon vuoden 1997 parhaana scifi-kirjana Suomessa.

Arvosteluja:

”Hyperionin tuho on ensiluokkaista science fictionia... Tämä on se teos, johon muita teoksia tulevaisuudessa verrataan, samoin kuin aikanaan Asimovin Säätiö-sarja ja Ursula Le Guinin Pimeyden vasen käsi loivat uuden vaatimustason. Hyperion on käänteentekevä romaani.” – Isaac Asimov's Science Fiction Magazine

muokattu 23.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hitaat luoditTerästuulen yllä (Poseidonin lapset, #2)Poseidonin lapset (Poseidonin lapset, #3)Saga: Kuudes kirja (Saga, #6)Star Wars: Tähtien sodan kuvitettu opas

Kirja-arvioita (3)

Zhaman avatar
Kirjoittanut
5.0
Dan Simmonsin Hyperion avasi eeppisen Hyperion-saagan. Kirja oli seitsemän pyhiinvaeltajan kertomista tarinoista koottu monimutkainen rakennelma ihmiskunnan tulevaisuudesta. Hyperionin tuho jatkaa pyhiinvaeltajien kesken jäänyttä matkaa Hyperion-planeetalla. Aikahaudat avautuvat ja suuri sota Hyljittyjä vastaan alkaa. Tietokoneiden virtuaalisisällissota alkaa lähestyä loppuaan ja lopun ajan merkit ovat eetterissä. Eeppisyys ei Simmonsin jatko-osassa ole unohtunut, vaikka ... (lisää)
Jackalbury avatar
Kirjoittanut
5.0
Hyperion-duologia minustakin nosti scifin aivan uudelle tasolle. Hyperionin tuho vie Hyperionissa alkaneet langat ja ihmiskohtalot loppuunsa ja antaa tarinalle huimaavan lopun, aivan kuin konsertin loppuhuipennus. Hyperionin tuho koskettu sielua ja on minusta scifin ehdotonta huippua. Aikahaudat, pyhiinvaeltajien kohtalot sekä Hegemonian ja Meina Gladstonen kohtalot saivat sielun kyyneliin. Juonen loppu oli hämmästyttävä, mutta selvensi kaiken jättäen silti joitakin mysteereitä auki. ... (lisää)
Eija avatar
Kirjoittanut
4.0
Hyperionin tuho jatkuu suoraan Hyperionista ja nämä kaksi kirjaa voi katsoa yhdeksi kokonaisuudeksi. Hyperionin tuhossa on kertausta Hyperionin tapahtumista tekstin lomassa, joten juoneen mukaan päässee, vaikka edellisen osan lukemisesta olisi kulunutkin aikaa. Hyperionin tuho varsinaisesti aloittaa päätarinan, sillä Hyperionissa käsitellään ”vain” tarinan taustoja päähenkilöiden muistelmien muodossa. Kaikilla pyhiinvaeltajien arvoituksellisilla tarinoilla on merkityksensä, kun ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 38 vierailijaa
EveMoon, Louhikäärme
Uusin jäsen: Aurinkotuuli
Jäseniä yhteensä: 9857