Maailmojen sota
Keskiarvo 3.66
3.66 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (71)
Kirjahyllytilastot

Maailmojen sota

H. G. Wells
Julkaistu: 1979 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The War of the Worlds
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Avainsanat: 1800-luku, elokuva, tv-sarja

Alkuteos ilmestynyt 1898. Suomentanut Matti Kannosto.

Julkaistu ensi kerran suomeksi seitsenosaisena jatkokertomuksena, lyhennettynä versiona Nuori voima -lehdessä vuonna 1920.
1. laitos: Yhteisnide romaanin Aikakone kanssa. Kirjayhtymä, 1979. Sidottu, kansipaperi.
2. laitos: Tammi, 2005. Kansi: Timo Mänttäri. Nidottu.

Marsilaiset ovat hyökänneet! Niiden alukset syöksevät ilmaan polttosäteitä ja tappavaa, mustaa kaasua. Hirviömäiset olennot ja hurjat taistelukoneet saavat ihmiset silmittömän pakokauhun valtaan. Miten käy planeetta Maan?

H. G. Wellsin Maailmojen sota vuodelta 1898 kuuluu tieteiskirjallisuuden merkittävimpiin klassikoihin. Se käsittelee Maahan tunkeutuvia marsilaisia tavalla, joka on jättänyt lähtemättömän jälkensä science fictionin kuvastoon.

H. G. Wells (1866–1946) oli opettaja, toimittaja, sosiologi ja historioitsija sekä tuottelias kirjailija, joka kirjoitti niin romaaneja, novelleja kuin tieteellisiäkin teoksia. Hänen tunnetuimpia romaanejaan Maailmojen sodan lisäksi ovat Aikakone ja Näkymätön mies.

muokattu 29.09.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

PilvikartastoTohtori Jekyll ja herra HydeKapteeni Nemo: Merten syvyyksissäMerkilliset matkat 1Vril: Tuleva rotu

Kirja-arvioita (2)

Truuners95 avatar
Kirjoittanut
3.5

Tämä oli hyvä tarina ottaen huomioon ajan jolloin se kirjoitettiin. Pidin kertojan tieteelisestä näkökannasta tapahtumiin. Harmitti vaan se että tiesin lopputuloksen etukäteen.

Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
3.0
H.G. Wellsin tieteisklassikko "Maailmojen sota" (Tammi, 2005) ilmestyi 1800-luvun loppupuolella, mutta ensimmäistä suomennosta saatiinkin odotella melkein sata vuotta. Romaani on silminnäkijäkuvaus aluksi voittamattomalta näyttävien marsilaisten hyökkäyksestä Englantiin ja siitä seuranneesta yhteiskunnan mullistuksesta, joka paljastaa myös ihmislajista ne huonoimmat puolet. Wellsin vaikutus genrekirjallisuuden ja populaarikulttuurin historiaan on huikaiseva, ja esimerkiksi John ... (lisää)
Paikalla 4 jäsentä ja 62 vierailijaa
Kuunliekki, Thialfi, Jukuke, Chompp
Uusin jäsen: Martta Ylä-kotola
Jäseniä yhteensä: 9862