Endymion (Hyperion, #3)
Keskiarvo 3.84
3.84 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (91)
Kirjahyllytilastot

Endymion

Dan Simmons
Julkaistu: 1999 (Like)
Alkuperäinen nimi: Endymion
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifiavaruusooppera
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1995. Suomentanut Juha Ahokas. Runojen suomennokset Jaakko Tuomikoski ja Pekka Pakkala. Kannen maalaus: Ilkka Juopperi.

1. painos: Like, 1999. Like Scifi. Nidottu.
2. painos: Like, 2007. Like-pokkari. Nidottu.

Toinen sija Locus-palkintoäänestyksessä (sf-kirjat) 1997.

Huippusuositun Hyperion-sarjan kolmas osa.

274 vuotta Hyperionin tuhon jälkeen universumi on kaaoksen vallassa. Raul Endymion valitaan nappulaksi peliin, jonka lopputulos määrää ihmiskunnan kohtalon. Hänet nimitetään uuden messiaan Aenean henkivartijaksi ja pelastajaksi. Matkatessaan ajan, avaruuden ja todellisuuden rajojen läpi Endymionista tulee naismessiaan suojelija, rakastettu ja lopulta tämän opetuslapsi.

Mutta myös arvoituksellinen Lepinkäinen – hirviön, jumalan, tappokoneen ja kostonenkelin sekoitus – seuraa Aeneaa ja Endymionia tulevaisuuteen.

”Perinteisen science fictionin puolella on Simmonsin Endymion selkeästi vuoden merkittävin kirja – kuten ovat olleet Hyperion-sarjan kaksi edellistäkin osaa. Simmonsin komea kuvaus yhteiskunnan muuttumisesta jaksaa elää osasta toiseen ja vaihtaa näkökulmaansa osasta toiseen.” – Seppo Lehtinen, Turun Sanomat

muokattu 13.02.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

The Force Awakens: Uskomattomat aluksetSaga: Kuudes kirja (Saga, #6)The Last JediElysionin tuliThe Force Awakens: Kuvasanakirja

Kirja-arvioita (1)

Eija avatar
Kirjoittanut
3.0
Endymion oli jonkinlainen pettymys. Kertomuksen tyyli oli täysin erilainen kuin sarjan aiemmissa osissa. Ensimmäisten osien tapahtumien runsaus ja moniulotteisuus vaihtui suoraviivaiseen juonellisesti hitaasti etenevään seikkailuviihteeseen. Alkupuolisko oli erittäin mukaansatempaava, mutta keskivaiheilla tuntui, että sisällön pääasia on eri maailmoissa vierailu ja maailmojen ihmeiden kuvailu ja varsinainen juoni ei edennyt mihinkään. Loppupuoliskossa oli taas paljon toimintaa. ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 22 vierailijaa
Jupe
Uusin jäsen: sulavsalim
Jäseniä yhteensä: 9559