Endymion (Hyperion #3) - Dan Simmons7.68

Alkuteos ilmestynyt 1995. Suomentanut Juha Ahokas. Runojen suomennokset Jaakko Tuomikoski ja Pekka Pakkala. Kannen maalaus: Ilkka Juopperi.

1. painos: Like, 1999. Like Scifi. Nidottu.
2. painos: Like, 2007. Like-pokkari. Nidottu.

Toinen sija Locus-palkintoäänestyksessä (sf-kirjat) 1997.

Huippusuositun Hyperion-sarjan kolmas osa.

274 vuotta Hyperionin tuhon jälkeen universumi on kaaoksen vallassa. Raul Endymion valitaan nappulaksi peliin, jonka lopputulos määrää ihmiskunnan kohtalon. Hänet nimitetään uuden messiaan Aenean henkivartijaksi ja pelastajaksi. Matkatessaan ajan, avaruuden ja todellisuuden rajojen läpi Endymionista tulee naismessiaan suojelija, rakastettu ja lopulta tämän opetuslapsi.

Mutta myös arvoituksellinen Lepinkäinen – hirviön, jumalan, tappokoneen ja kostonenkelin sekoitus – seuraa Aeneaa ja Endymionia tulevaisuuteen.

”Perinteisen science fictionin puolella on Simmonsin Endymion selkeästi vuoden merkittävin kirja – kuten ovat olleet Hyperion-sarjan kaksi edellistäkin osaa. Simmonsin komea kuvaus yhteiskunnan muuttumisesta jaksaa elää osasta toiseen ja vaihtaa näkökulmaansa osasta toiseen.” – Seppo Lehtinen, Turun Sanomat

Keskustelua: Dan Simmons :: viestejä 1 kpl
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla FALL4BOOKS (voimassa 22.-24.10.)

Julkaistu: 1999
Kustantaja: Like
Tyylit: scifiavaruusooppera
Alkuperäinen nimi: Endymion
Arvosanalla: 7.68/10
Arvosanoja: 92
Muokattu: helmikuu 13, 2016

Hyperion -kirjasarja

Kuuluu yläsarjaan Like-scifi

Hyperion (Hyperion #1)8.72
Hyperionin tuho (Hyperion #2)8.26
Endymion (Hyperion #3)7.68
Endymionin nousu (Hyperion #4)7.84

Kirja-arvioita

6/10 |
helmikuu 06, 2011
Endymion oli jonkinlainen pettymys. Kertomuksen tyyli oli täysin erilainen kuin sarjan aiemmissa osissa. Ensimmäisten osien tapahtumien runsaus ja moniulotteisuus vaihtui suoraviivaiseen juonellisesti hitaasti etenevään seikkailuviihteeseen. ...