Pyramidit (Kiekkomaailma, #7)
Keskiarvo 3.89
3.89 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (155)
Kirjahyllytilastot

Pyramidit

Terry Pratchett
Julkaistu: 2002 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Pyramids
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: bsfa-palkinto, huumori
Osallistu keskusteluun (viestejä 116 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1989. Suomentanut Mika Kivimäki. Kannen kuva: Josh Kirby.

1. painos: Karisto, 2002. Sidottu, kansipaperi.
2. painos: Karisto, 2006. Nidottu.

British Science Fiction Association Award 1989.

Kaukana hiekka-aavikon keskellä on valtakunta, jota hallitsee teini-ikäinen faarao nimeltä Teppic. Hän peri valtakunnan aikaisemmin kuin oli odottanut – tai isäfaaraokaan oli odottanut – mutta se on vähäisin hänen ongelmistaan.

Miten ihmeessä pidetään hullu ylipappi aisoissa ja pyhät krokotiilit kurissa? Miten estetään marssihaluisia muumioita lähtemästä liikkeelle tai pyramideja posahtamasta taivaalle? Hallitseminen on totta vieköön hikistä hommaa, mutta onneksi nuorella faaraolla on tukenaan Ankh-Morporkin Salamurhaajien killan antama verraton koulutus...

muokattu 10.08.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Posti kulkee (Kiekkomaailma, #29)Lyödään rahoiksi (Kiekkomaailma, #31)Tonttu: Matka pimeyteenHirmurykmentti (Kiekkomaailma, #28)Happy family

Kirja-arvioita (2)

Platypus avatar
Kirjoittanut
5.0
Terry Pratchett on fantasian ja sen parodioinnin aatelia. Se on tähän alkuun sanottava. Kaikki Kiekkomaailma-kirjat ovat hauskoja ja saavat nauramaan, mutta tämä kirja on yksi niistä harvoista: Pyramidit sai minut nauramaan kovaan ääneen monen minuutin ajaksi - ja monta kertaa! Kun aloitin tämän lukemisen toisen kerran, muistin siinä olevan jotain erityisen hauskaa, mutta en muistanut mitä. Pelkäsin, että se ei enää olisi niin hauska. Mutta päinvastoin kävi: räjähdin ... (lisää)
Lukijatar avatar
Kirjoittanut
3.0

Pyramidit on Kiekkomaailma-sarjan seitsemäntenä osana siihenastisista osista paras: siinä alkaa ottaa selkeämmin muotoaan sarjan myöhempien osien vankka filosofisen kysymyksenasettelun perinne, joka sarjan aivan alkupään teoksissa korostuu keskimäärin vähemmän. Liioitteleva satiiri on tässäkin Kiekkomaailma-teoksessa silti keskeisin elementti. Pyramidit on sarjan niitä hieman erillisempiä osia: siinä seurataan päähenkilöä, jota ei enää ... (lisää)

Paikalla 64 vierailijaa
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858