Avaruus vaarassa (Nuorten kirjaseura, #1)
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Kirjahyllytilastot

Avaruus vaarassa

Yrjö Kohonen
Julkaistu: 1945 (Kirjapaja)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, nuoret
Avainsanat: kotimainen

Avaruus vaarassa: Nuorisokirja, joka kertoo jännittävän tarinan suomalaisesta suurkeksinnöstä. Kansi ja kuvitus: Aimo Ronkanen.

Nuoret lukevat. Se on väistämätön tosiasia. He ahmivat miltei kaiken, minkä he saavat käsiinsä. Ei ole ihme, vaikka suuren massa mukana valuu lasten ja nuorten ajatusmaailmaan kaikenkaltaista roskaakin. Ne itävät ja kasvavat senmukaista hedelmää, joka myöhemmin koituu heidän itsensä vahingoksi. Kirjojen maailmassakin seura tekee kaltaisekseen.

Tarjotakseen Suomen pojille ja tytöille luettavaa, joka, samalla kun se on ”hurjan kivaa”, on sisällöltään ja hengeltään kunnon esikuvia tarjoavaa, Kirjapaja alkaa julkaista kirjasarjaa Nuorten kirjaseura.

Ensimmäiseksi kirjaksi tähän sarjaan on valittu ainutlaatuisen jännittävä teos, joka vernemäisellä mielikuvituksen rikkaudella avartaa nuorten näköpiiriä Jumalan ihmeellisen luomakunnan suuriin mahdollisuuksiin, samalla kuin aiheen sankarien elämänote on jalointa, mitä voi olla. Tämä kirjasarjamme ensimmäinen numero on Yrjö Kohosen Avaruus vaarassa.

Kirja, jonka tekijä on jo aikaisemmilla teoksillaan lunastanut itselleen paikan maamme nuorisokirjailijain eturivissä, sisältää jännittävän tarinan suomalaisista suurkeksinnöistä ja taistelusta niiden omistamiseksi ihmiskunnan palvelukseen. Teos on harvinainen jo siksi, että sen aihe on osaksi kerrottu sanallisena tekstinä, osaksi tait. Aimo Ronkasen piirtämänä kuvasarjana, joka sisältää 83 kuvaa.

muokattu 01.11.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Requiem: Rakkaus palaa (Delirium-trilogia, #3)LoppuTarkoitettu (Tarkoitettu-trilogia, #1)Nälkäpeli: Matkijanärhi (Nälkäpeli, #3)The Ghost Network: Järjestelmävirhe (The Ghost Network, #3)
Paikalla 3 jäsentä ja 44 vierailijaa
Emmi-Maria, LordStenhammar, karivaan
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384