Tarinoita maailman lapsuudesta
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Tarinoita maailman lapsuudesta

Ted Hughes
Julkaistu: 1993 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Tales of the Early World
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, novellikokoelma, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 1988. Suomentanut Caj Westerberg. Kuvittanut Martti Ruokonen. Sidottu.

Mitä kieltä, mitä kertomuksia!

Kymmenen kertomusta Jumalan luomistöistä, eläimistä, miehestä ja naisesta vievät lukijan kartoittamattomalle alueelle, matkalle syvän mielikuvituksen alkulähteille. Ted Hughes on taikuri, jonka luomiskertomukset pursuavat lumoa, runoutta, viisautta! Tarinoita maailman lapsuudesta on parasta, mitä lapselle, aikuiselle, kenelle tahansa lukevalle ihmiselle voi tarjota.

Ted Hughesin tarinoissa tavanomainen paisuu ja loittonee mielikuvituksen tieltä ja sitten tapahtuu mm. seuraavaa:

Varpunen pyytää Jumalalta poikasia, mutta Jumalalla on kiire, sillä sirojen lintujen äänirasioiden suunnittelu vie häneltä voimat. Tarinan lopussa Jumalan on kuitenkin palkittava Varpunen, jota hän aluksi luuli maanvaivaksi.

Jumala luo Miehen ja Naisen, mutta Nainen on eloton eikä suostu liikkumaan. Tiikeri herättää Naisen jähmeydestään. Aluksi Jumala kammoaa Tiikeriä, mutta tajuaa, että kaikki hengittävät ilmaa, jossa väreilee Tiikerin ääni.

Jumala tekee luomistähteistään Tähteet, inhottavan hahmon, joka tappaa muita eläimiä. Lopettaakseen kiusanteon Jumala tekee hänestä eläinten Kuninkaan. Mutta villihärkä ei ole unohtanut mitä Tähteet ehti tehdä hänen vaimolleen, Villilehmälle...

muokattu 01.11.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tamin tulikoe (Lohikäärmeratsastaja, #2)Muotimatkaaja Titanicin kannellaSinitähden tarina (Soturikissat-erikoisseikkailut, #3)Hiljaisuus (Langennut enkeli, #3)Keskiyön valtiatar (Varjometsästäjät, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 31 vierailijaa
Fievre
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376