Aaveet muuttavat länteen

Eva Ibbotson
Julkaistu: 1992 (Otava)
Alkuperäinen nimi: The Haunting of Hiram C. Hopgood
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 1987. Suomentanut Kerttu Manninen. Sidottu.

Carran ikivanha linna seistä tönötti Pohjanmeren rannalla, eikä toista yhtä villiä ja autiota kolkkaa löytynyt koko Skotlannista. Kuusisataa vuotta linna oli kuulunut MacBuffeille, joista viimeinen oli köyhä ja orpo Alexander, Carran, Errenrigin ja Sethsayn lairdi.

Alex oli tehnyt kaikkensa pitääkseen linnan ylläpitokulut pieninä, mutta lopulta hänen oli pakko panna linna myyntiin. Kesti kauan ennen kuin ensimmäinen ostajaehdokas löysi linnan. Tämä ei ollutkaan mikä tahansa heppu vaan miljonääri Hiram C. Hopgood, joka halusi siirtää linnan kotikonnuilleen Teksasiin – sillä varauksella että siinä ei ole minkäänlaisia aaveita.

Tosiasiassa linna oli pullollaan kummituksia. Eivätkä epäonnistunut viikinki Krok Läskimaha, hampaaton vampyyri neiti Spinks, räyhähenki Flossie ja hornankoira Cyril niin vain suostu jättämään monisatavuotista kotiaan…

(muokattu 15.06.2011)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ikimaa: Soturin tie (Ikimaa, #1)Keskiyön kruunu (Throne of Glass, #2)Kulkuri, noita ja lohikäärme (Tarinoita Alagaësiasta, #1)Tähtikansan perintöVäristys (Väristys, #1)

Kirja-arvioita (1)

Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut ()
4.0

Skotlantilainen Carran linna on kuulunut kuusisataa vuotta McBuffien suvulle. Linnan ylläpitokustannukset ovat kuitenkin nousseet sille tasolle, että viimeisen lairdin, kaksitoistavuotiaan Alexin, on myytävä amerikkalaiselle miljonäärille Hiram C. Hopgoodille.

Hopgood haluaa siirtää linnan Teksasiin, jotta voisi ilahduttaa sairaalloista tytärtään Helenia. Hän ei kuitenkaan halua, että mikään järkyttäisi tytön mielenrauhaa, ja niinpä kaupan ehtona on se, ... (lisää)

Paikalla 2 jäsentä ja 53 vierailijaa
yarskiss, Morgan Blood
Uusin jäsen: J Ojanen
Jäseniä yhteensä: 8839