Pelastakaa kummitukset
Keskiarvo 3.44
3.44 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (39)
Kirjahyllytilastot

Pelastakaa kummitukset

Eva Ibbotson
Julkaistu: 1979 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Great Ghost Rescue
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: kummitukset

Alkuteos ilmestynyt 1975. Suomentanut Marikki Makkonen. 2. laitos: Suuri nuorten kirjakerho, 1979. Sidottu.

Tässä vasta hurja juttu kummituksia rakastavasta koulupojasta Rickistä, josta luonnonsuojelijana tulee myös kummitusten suojelija. Englannissa on perinteisesti rakastettu kummituksia ja siksi niitä siellä on ollutkin runsaasti vanhoissa synkissä linnoissa ja luostareissa ja syystuulen tuivertamilla nummilla. Mutta nykyaikainen tehokkuus ja tekniikka ajavat kummitukset pois niiden perinteisiltä asuinsijoilta. Vaelluksellaan ympäri maata muutamat niistä huomaavat Rickin vanhan koulun, joka aika mukavasti muistuttaa kummitusten entistä kotia. Onnettomuudeksi Hubert Hirmuinen ei koskaan ole oppinut kunnolla kummitusten konsteja eikä siksi nytkään osaa tehdä itseään ihan näkymättömäksi. Yhtäkkiä nukkuva Rick herää ja näkee jotain valkoista...

Eva Ibbotsonin kirja on herkullisen hauska, hiuksianostattavan jännittävä ja – kummallista kyllä – jotenkin hyvin todentuntuinen kirja epätodellisesta aiheesta. Sopii kaikenikäisillä, varsinkin aikuisille!

muokattu 26.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kristallien valtakunta (Sonja, #1)Boreaksen lapset (Pohjoistuulen jälkeläiset, #1)KaksoisolennotSalaisuus varjossa (Varjo, #1)Yliluonnollisesti (Paranormaali, #2)
Paikalla 5 jäsentä ja 42 vierailijaa
Wanda, Rinja, Pete, Skie, Jouni
Uusin jäsen: Lauri Wallivaara
Jäseniä yhteensä: 9379