Matka lopun maailmaan

Christoph Ransmayr
fantasia, historia
Matka lopun maailmaan - Christoph Ransmayr

Alkuteos ilmestynyt 1988. Suomentanut Oili Suominen. Päällys: Ilkka Kärkkäinen. Sidottu, kansipaperi. Fantasia, rajatapaus.

Matka lopun maailmaan alkaa tulipalosta, joka tuhoaa runoilija Ovidiuksen työhuoneen muinaisessa Roomassa. Palon sytyttää Oividius itse polttaakseen pääteoksensa Muodonmuutoksia, antiikin myyttien kokoelman. Epätoivoinen teko on vastalause sille, että keisari Augustus on karkottanut hänet Roomasta Mustanmeren rannalla sijaitsevaan barbaariseen Tomin kaupunkiin. Vuosia myöhemmin pääkaupunkiin saapuu huhu runoilijan kuolemasta.

Oliko palossa tuhoutunut käsikirjoitus vain kopio vai palkoiko alkuperäinen teos ja sen mukana myyttien summa? Palautetaanko pannaan julistettu runoilija arvoonsa kuolemansa jälkeen? Kuka on se kunnianhimoinen roomalainen, joka lähtee Mustanmeren rannoille saadakseen selville totuuden Ovidiuksesta, ja mitä hän löytää?

Christoph Ransmayr yhdistää autenttiset historialliset tapahtumat nykyaikaan ja tulevaisuuden näkymiin rohkeasti ja persoonallisesti. Postmoderniksi ja utopistiseksi sanottu romaani on elämys tasokkaan kertomataiteen ystäville.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla FALL4BOOKS (voimassa 22.-24.10.)

Julkaistu: 1989
Kustantaja: WSOY
Tyylit: fantasia, historia
Alkuperäinen nimi: Die letzte Welt
Käännetty englanniksi: The Last World
Arvosanalla: 6.00/10
Arvosanoja: 1
Muokattu: tammikuu 17, 2009