Rintsikoita ja luudanvarsia (Rachel, #1)
Keskiarvo 3.61
3.61 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (65)
Kirjahyllytilastot

Rintsikoita ja luudanvarsia

Sarah Mlynowski
Julkaistu: kesäkuu 21, 2005 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Bras and Broomsticks
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: noidat

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Inka Parpola. Sidottu.

2 siskosta + taikavoimat = teininoituutta parhaimmillaan

14-vuotias Rachel saa tietää, että hänen äitinsä ja pikkusiskonsa Miri ovat noitia. Mikä huutava vääryys! Miksei hänkin saanut taikavoimia, joilla voisi loihtia itsensä koulun suosikkitytöksi ja siisteimmän pojan kainaloon. Sisarellista apua on kuitenkin luvassa, äidin kielloista huolimatta. Onhan tytöillä yhteinen vihollinen, isän uusi naisystävä, josta molemmat haluavat eroon ennen kovaa vauhtia lähestyviä häitä. Siispä taikomaan... Miri vain ei vielä hallitse magian maailmaa, joten tiedossa on monenmoista kommellusta ja kiusallista tilannetta, kun keltanokkainen noitaneiti sekoaa loitsuissaan.

Jos minä osaisin taikoa, muuttaisin heti viikonloput seitsemänpäiväisiksi. Eikä koulua olisi ollenkaan. Tiedot ladattaisiin suoraan aivoihin. Mutta… missä me tapaisimme poikia, jos koulua ei olisi?”

”Uskomattoman hauska.” – Kirkus Reviews

”Jokaisella taialla on hilpeät seurauksensa.” – Teen People

muokattu 20.04.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kolmas sisar (Royaumen aikakirjat, #1)Puoliksi poissa (Half Bad -trilogia, #3)Koutamäen noita (Koutamäen noita, #1)Puoliksi villi (Half Bad -trilogia, #2)Puoliksi paha (Half Bad -trilogia, #1)

Kirja-arvioita (5)

Intiaanikesä avatar
Kirjoittanut
4.0
Tätä kirjaa lukiessa saa varautua nauramaan -ja kunnolla. Sarah Mlynowskin Rintsikoita ja luudanvarsia on hilpeä ja kekseliäs vastapaino J.K.Rowlingin Harry Potter-kirjoille. Kirjan juoni oli humoristinen ja hauska: mitä käy, kun tavallinen teinityttö saa tietää äitinsä ja sisarensa olevan noitia, mutta onkin itse vain normaali? Oivaa kesälukemista! Arvosana: 9
Hermione Granger avatar
Kirjoittanut
5.0
Kirja on kirjoitettu hauskalla tavalla. Pidin juonen kulusta, ha idea on hauska. Suosittelen tytöille!
Sointulause avatar
Kirjoittanut
4.0
Tämä kirja-sarja oli hulvattoman hauska lukukokemus. Lainatessa kirjaa epäilin vähän, kirjan nimi oli hyvin lutoaantyöntävä, mutta itse tarina oli jotain aivan muuta. Monta kertaa sain nauraa vedet silmissä Rachelin töppäyksille. Sarja ei missään vaiheessa tylsistynyt ja aina kun olin yhden kirjan lukenut, oli pakko saada seuraava osa.
Jucara avatar
Kirjoittanut
4.0
Samaa linjaa täälläki päin, nauraa sai aivan vedet silmissä. Tämä kirja on sellasta lepposta luettavaa esim. vaikka rannalle tai toki sateisina ja tylsinä päivinä. :D
Villapumi avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirja oli hauska ja erilainen, se on juuri sellaista helposti samastuttavaa kirjoitelmaa, jota lukiessa ei tarvitse paljoa ajatella.
Paikalla 3 jäsentä ja 38 vierailijaa
blackstar, Mustelmann, LordStenhammar
Uusin jäsen: Heli Lepistö
Jäseniä yhteensä: 9571