Elric Melnibonélainen (Elric, #1)
Keskiarvo 3.69
3.69 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (56)
Kirjahyllytilastot

Elric Melnibonélainen

Michael Moorcock
Julkaistu: 1992 (TK-kustannus)
Alkuperäinen nimi: Elric of Melniboné
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiamiekka ja magia + synkkä fantasia
Osallistu keskusteluun (viestejä 15 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1972. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Kannen kuva ja sisäsivujen kuvitus: Petri Hiltunen. Nidottu.

Seiun-palkinto 1986 (koko sarjalle).

Kalmankalpea ja hehkuvasilmäinen

Tämä on tarina Elricistä, sittemmin Naisensurmaajaksi kutsutusta; hänen rakkaudestaan Cymoriliin ja hänen vihastaan serkkuaan Yyrkoonia kohtaan. Vihasta, joka syöksi Uinuvan Kaupungin jyristen liekkeihin Nuorten Kuningaskuntien valtaajien tuhoamana.

Elric, punasilmäinen albiino, hiipuvien mahtien perillinen, voimiltaan oikukas, mystisten yrttien ravitsema. Sankari, joka ei tuntuisi rooliinsa sopivan.

Hänen tarinansa kertoo hirviömäisistä tunnekuohuista ja kunnianhimosta, velhoudesta ja petturuudesta, piinasta ja pelottavasta hekumasta – seikkailu, jonka Elric muistaisi vain pimeimmissä painajaisissaan...

muokattu 02.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Karkotus (Soturikissat: Kolmikon mahti, #3)Kahden valtakunnan valtiatarTulen perillinen (Throne of Glass, #3)Hellsing 8 (Hellsing, #8)Päiden vaihdos & Laki

Kirja-arvioita (1)

Jussi avatar
Kirjoittanut
5.0
Tämä synkkä romaani on ajallisesti Elric-saagan ensimmäinen osa ja toimii johdantona kaikille muille sarjan kirjoille. Se on myös ainoa, jossa näemme Elricin hallitsemassa keisarina valtaistuimellaan. Minä suosittelen vahvasti teosta, se on pakkoluettavaa kaikille fantasian harrastajille. Albiinosta Elricistä sieluja syövine miekkoineen on tullut yksi genren arkkityypeistä. On usein vaikea sanoa, onko tämä Ikuisen Sankarin inkarnaatio hyvis vai pahis. Suomennettu kirja antaa ... (lisää)
Paikalla 36 vierailijaa
Uusin jäsen: Ella Parviainen
Jäseniä yhteensä: 9445