Shardik
Keskiarvo 3.60
3.60 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (29)
Kirjahyllytilastot

Shardik

Richard Adams
Julkaistu: 1980 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Shardik
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia

Shardik: Beklan herra. Alkuteos ilmestynyt 1974. Suomentanut Kristiina Rikman. Päällys: Martin White. Sidottu, kansipaperi.

British Fantasy -palkintoehdokas 1975.

Rikas mielikuvitusromaani Ruohometsän kansan tekijältä

Shardik on jännittävä sankaritaru, kertomus karhujumalasta joka palaa maan päälle johtamaan kansansa Beklan valtakunnan herruuteen. Mutta onko se jumalan tahto? Vai vallanhaluisten ihmisten? Mikä on Shardik-karhun perimmäinen tehtävä? Tuoda maailmaan yhtenäisyyttä ja rauhaa vai mammonaa, katkeraa kilpailua ja sotia?

Shardik on Richard Adamsin syvällinen kannanotto maailmassa vallitsevaan sekasortoon: pyrkyriyteen, ihmisten hyväksikäyttöön, lapsiin kohdistuvaan riistoon, sotiin ja vainoon. Adams pukee tarinansa myytin ja faabelin kaapuun ja vyöryttää esiin kokonaisen sarjan mielikuvitushenkilöitä kohtaloineen, mutta lukija löytää kirjasta selvät yhtymäkohdat tämän päivän maailmaan.

Richard Adamsin kaikki eläinaiheiset romaanit – Ruohometsän kansa, Ruttokoirat ja Shardik – ovat olleet suurmenestyksiä kautta maailman. Harvalla kirjailijalla yhdistyy Adamsin tavoin ehtymätön mielikuvitus ja kyky kirjoittaa suorastaan trillerimäisen jännittävä tarina.

(muokattu 06.12.2011)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Demonin merkitsemätTaian oppitunnit (Yelena Zaltana, #2)Pienen rasian jumala ja muita novellejaLumottuLiktorin miekka (Uuden auringon kirja, #3)
Paikalla 22 vierailijaa
Uusin jäsen: ArunaK
Jäseniä yhteensä: 8759