Timanttikoirat, Turkoosit päivät
Keskiarvo 3.88
3.88 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (112)
Kirjahyllytilastot

Timanttikoirat, Turkoosit päivät

Alastair Reynolds
Julkaistu: kesäkuu 31, 2005 (Like)
Alkuperäinen nimi: Diamond Dogs, Turquoise Days
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifiavaruusooppera, novellikokoelma
Osallistu keskusteluun (viestejä 53 kpl)

Timanttikoirat, Turkoosit päivät: Kertomuksia Ilmestysten avaruuden universumista. Alkuteos ilmestynyt 2003. Suomentanut Pirkko Talvio-Jaatinen. Kansi: Perttu Lämsä. Like-scifi. Sidottu, kansipaperi.

Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2006.

Sisällys:

  • Timanttikoirat (Diamond Dogs, 2001) – British Fantasy -palkintoehdokas 2002
  • Turkoosit päivät (Turquoise Days, 2002)

Timanttikoirat on jännittävä goottilaishenkinen mysteeri. Sen sympaattinen päähenkilö Richard Swift on onnensoturi, joka ei voi vastustaa kiusausta ryhtyä haasteista rankimpaan. Öykkärimäinen pörhö, Swiftin entinen ystävä Roland Childe, houkuttelee kokoamansa retkikunnan avaamaan oudon rakennelman sisuksia. Monumentti esittää vaikeita kysymyksiä, joihin seikkailijoiden on pakko vastata. Linnoitus ei hevillä luovuta salaisuuksiaan, eivätkä kaikki palaa tältä matkalta. Väärästä vastauksesta seuraa rangaistus, kuten vain epäröinnistäkin – kuolema.

Turkoosit päivät -kertomuksessa sankarimaiset tutkijasisarukset Naqi ja Mina ryhtyvät selvittämään Mielenmuovaajien mysteeriä Turkoosi-planeetan valtamerissä. Ihmeellistä kohdetta pääsee lähelle vain uimalla. Toinen sisar hukkuu, toinen jää kaivaten pohtimaan onnettomuutta. Oliko hukkumisella jokin tarkoitus? Totuus ei ole yksinkertainen.

Kirjoissaan Ilmestysten avaruus ja Kuilukaupunki Reynolds kuvaa 2500-luvun maailmankaikkeutta, joissa mystiset saalistajat toisilta planeetoilta väijyvät keskenään sotivia ihmisiä. Näissä kahdessa pienoisromaanissa Reynolds palaa jälleen luomiinsa maailmoihin.

Walesilainen Alastair Reynolds on työskennellyt European Space Agencyn (ESAn) astrofyysikkona. Nykyään bestselleristinä hän on kokopäiväinen kirjailija.

Arvosteluja:

”Rikas mielikuvitus yhtyy älylliseen asenteeseen.” – Vesa Sisättö, Helsingin Sanomat

”Barokkisen viihdyttävä avaruusseikkailu, joka tulvii ihmeen tuntua herätteleviä visioita.” – Tähtivaeltaja-palkintolautakunta

muokattu 20.03.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Star Wars: Tähtien sodan kuvitettu opasPoseidonin lapset (Poseidonin lapset, #3)Saga: Viides kirja (Saga, #5)Pintakuvio (Kulttuuri, #5)Kuunnousu
Paikalla 1 jäsen ja 65 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858