Kehä

Sean Stewart
Julkaistu: lokakuu 26, 2005 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Perfect Circle
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia, maaginen realismi
Avainsanat: kummitukset

Alkuteos ilmestynyt 2004. Suomentanut J. Pekka Mäkelä. Sidottu, kansipaperi.

Nebula-palkintoehdokas 2004, World Fantasy -palkintoehdokas 2005.

Urbaani fantasiaromaani Teksasista, aaveista ja täydellisistä pop-kappaleista

Joskus ihmistä vainotaan todella hyvästä syystä.

William ”Dead” Kennedyllä on ongelmia. Hän on 32-vuotias kaljuuntuva entinen punkkari ja yhä rakastunut ex-vaimoonsa. Hän on taas saanut potkut, hänen asuntonsa ilmastointi on rikki, radiosta ei koskaan tule hyvää musiikkia ja hänen 12-vuotias tyttärensä ei usko isänsä pystyvän huolehtimaan itsestään. Kun Willin serkku soittaa aamuyöllä pyytäen apua autotallissa kummittelevan kuolleen tytön karkottamisessa, homma haiskahtaa helpolta rahalta. Suvun ollessa kyseessä mikään ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista.

Erityisesti Willin kuolleet sukulaiset tuntuvat kaikki haluavan hänestä jotakin.

Kanadalais-amerikkalainen Sean Stewart (s. 1965) on tämän hetken arvostetuimpia modernin fantasian kirjoittajia, ja hänen suosionsa on kasavanut jokaisen teoksen myötä. Stewart kirjoittaa lumoavia, lempeän mustan huumorin sävyttämiä kertomuksia, joissa ainutlaatuinen maaginen realismi sekoittuu terävään arkitodellisuuden havainnointiin. Hänen tuotantonsa käsittää kahdeksan romaania, ja hän on voittanut lukuisia kirjallisuuspalkintoja, mm. arvostetun World Fantasy Awardin. Kehä on Stewartin ensimmäinen suomennettu romaani.

”Sean Stewartin urbaani fantasia on täydellinen yhdistelmä kirottua menneisyyttä ja vainottua nykyhetkeä, klassisia kauhutarinoita ja virkistävän tuoretta ilmaisua.” – Washington Post

muokattu 14.11.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Taikamajakat (Tuikkulahden tarinat, #1)Irakin PurkkajeesusEnnen päivänlaskua ei voiKahdeksan puraisua: NovellejaTaivaalta pudonnut eläintarha

Kirja-arvioita (3)

Dark Clark avatar
Kirjoittanut
4.0
Tämä kirja on niitä ristiriitaisia teoksia joista ei oikein osaa muodostaa kunnollista mielipidettä. Ensinnäkin jos joku etsii täydellistä vastakohtaa kaikkivoiville sapelinkalistelija -päähenkilöille, niin Kehä on oikea opus. Will Kennedy on työtön, vaimon jättämä, tyttärensä säälimä kaljuuntuva surkimus, jonka elämä on mennyt pahan kerran ojaan. Willillä on kuitenkin yksi erikoiskyky: hän osaa nähdä kuolleita. Tarina alkaa, kun Willin serkku pyytää häntä ... (lisää)
Dyn avatar
Kirjoittanut
5.0
Stewartin rikas kieli, kutkuttavat henkilöhahmot, mukaansa nappaava tarina ja riemukas ideoiden ilotulitus tekevät Kehästä onnistuneen kirjan. Simppelissä tarinassa monet asiat osuvat kohdalleen ja lopputulos toimii lähes saumattomasti. Hyvää kaunokirjallista viihdettä, vaikka syvän filosofisia tasoja ei sisältäisikään.
tintti89 avatar
Kirjoittanut
3.0
En osaa sanoa, pidinkö tästä kirjasta vai en. Se oli erittäin koukuttava, mutta tavallaan myös erittäin epäselvä. Varsinaista juonta kirjassa ei ole, vaan siinä hypitään ajasta ja paikasta toiseen. Ennalta-arvattava se ei missään nimessä ole. Kirjoitustyyliltään se oli kuitenkin hyvä. Olisin toivonut kirjaan enemmän aaveita, niistähän koko kirja periaatteessa kertoo. Kirjan henkilöt oli erittäin hyvin kuvailtu. Will ei juurikaan ole tyypillinen päähenkilö, mikä ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 46 vierailijaa
KiLLPaTRiCK, Fievre
Uusin jäsen: fiona
Jäseniä yhteensä: 9325