Idun (Valhallan tarinoita #2) - Johanne Hildebrandt7.00

Alkuteos ilmestynyt 2003. Suomentanut Saara Villa. Sidottu, kansipaperi.

Mustatauti loimuaa koko maailman yllä kuin virvatuli ja vie mukanaan manan maille niin aasoja kuin vaanejakin. Aasojen päällikkö Tor on voimaton, kun hänen kansansa kuolee. Kirouksen voisi kumota ainoastaan Freija, papitar, jota hän kerran rakasti. Vain Torin ja Freijan voimat yhdistämällä kirous voidaan kumota ja kansat pelastaa tuholta. Mutta Freija kieltäytyy auttamasta. Ainoastaan Idun, heidän tyttärensä, voi saada hänet taipumaan. Kuunjumalatar kääntää kuitenkin ylpeälle papittarelle selkänsä, ja ilman Kuun voimaa Freija on voimaton.

Idun – Valhallan tarinoita on itsenäinen kakkososa Johanne Hildebrandtin huimassa pronssikausitrilogiassa, joka kertoo himosta, kostosta, äitiydestä ja kuolemasta. Saaga perustuu muinaisskandinaaviseen mytologiaan ja kertoo fantasiaromaanien hengessä niistä taianomaisista ihmisistä, joista tulee tarinan myötä pohjoismaisia jumalia ja jumalattaria. 2 700 vuoden takaisessa Pohjolassa kuningattaret ovat vahvoja, jumalat oikullisia, taistelut raakoja – ja koko maailma lumottu.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: syyskuu 22, 2005
Kustantaja: Schildts
Tyylit: fantasiahistoriallinen fantasia
Avainsanat: skandinaavinen mytologia
Alkuperäinen nimi: Idun – Sagan om Valhalla
Arvosanalla: 7.00/10
Arvosanoja: 52
Muokattu: maaliskuu 09, 2016

Valhallan tarinoita -kirjasarja

Johanne Hildebrandtin huima pronssikausitrilogia kertoo himosta, kostosta, äitiydestä ja kuolemasta. Saaga perustuu muinaisskandinaaviseen mytologiaan ja kertoo fantasiaromaanien hengessä niistä taianomaisista ihmisistä, joista tulee tarinan myötä pohjoismaisia jumalia ja jumalattaria. 2700 vuoden takaisessa Pohjolassa kuningattaret ovat vahvoja, jumalat oikullisia, taistelut raakoja – ja koko maailma lumottu.

Freija (Valhallan tarinoita #1)7.52
Idun (Valhallan tarinoita #2)7.00
Saaga (Valhallan tarinoita #3)7.08

Kirja-arvioita

6/10 |
helmikuu 05, 2007
Jostain kumman syystä pidän näistä Valhallan tarinoista. En oikein itsekään tiedä miksi. Koko tarina tuntuu rakentuvan henkilöiden himojen ja toinen toistaan epäterveempien ihmissuhteiden ympärille ja toisaalta kaikkea elämää ohjaa ...