Kasvihuone (Galaxy Scifi, #7)
Keskiarvo 2.70
2.70 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (30)
Kirjahyllytilastot

Kasvihuone

Brian Aldiss
Julkaistu: 1992 (Book Studio)
Alkuperäinen nimi: Hothouse
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Avainsanat: hugo-palkinto

Alkuteos ilmestynyt 1962. Suomentanut Veikko Rekunen. Kannen kuva: Kari T. Leppänen. Nidottu.

Hugo-palkinto 1962.

Eletään ihmiskunnan iltaa, aikaa jolloin viimeiset ihmiset yrittävät selviytyä maailmassa, jota kasveista kehittyneet hirviömäiset elämänmuodot hallitsevat. Maa ei enää kierrä akselinsa ympäri vaan kääntää aina saman puolen kohden aurinkoa, suunnattomat hämähäkin kaltaiset olennot kietovat seitteihinsä sekä maan että kuun ja Gren, ihmiskunnan viimeinen sankari, kohtaa korkeimman älyn ja saa mahdollisuuden kääntää vääjäämätön historia vielä kerran oman lajinsa puolelle.

Kasvihuone on Brian Aldisin ensimmäinen todella suuri tieteisromaani ja se sai ilmestyessään amerikkalaisen Hugo-palkinnon. Teos kuuluu edelleenkin tekijänsä arvostetuimpiin ja luetaan yleisesti science fictionin pysyvien klassikoiden joukkoon.

muokattu 23.01.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Halki ikiyön (Paljaan taivaan alla, #2)Saga: Toinen kirja (Saga, #2)Perhonen ja jaguaariWayward Pines: Salaisuus (Wayward Pines, #2)Veden alla (Veden alla, #1)

Kirja-arvioita (1)

Eija avatar
Kirjoittanut
2.5
Eletään aikaa, missä kasvit ovat vallanneet Maan. Ihminen on uhanalainen laji. Tarina kertoo pojasta, joka karkoitetaan uppiniskaisuutensa takia heimostaan. Poika ja hänen toisesta heimosta kotoisin oleva naiskumppani joutuvat kriisistä toiseen vähän liiankin tiuhaan tahtiin. Tarinassa ei ole ollenkaan hengähdystaukoja vaan suunapäänä mennään tapahtumasta toiseen ja ei kunnolla pysy perässä missä nyt mennään. Ihmiset, myös päähenkilöt, ovat raivostuttavan typeriä. Keskinkertainen kirja.
Paikalla 1 jäsen ja 79 vierailijaa
Piikim
Uusin jäsen: Saba Nadew
Jäseniä yhteensä: 9730