Helliconian kevät (Helliconia-trilogia, #1)
Keskiarvo 3.93
3.93 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (57)
Kirjahyllytilastot

Helliconian kevät

Brian Aldiss
Julkaistu: 1986 (Kirjayhtymä)
Alkuperäinen nimi: Helliconia Spring
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Avainsanat: bsfa-palkinto, portti-palkinto

Alkuteos ilmestynyt 1982. Suomentanut Tauno Peltola. Kansi: Piotr Tomaszewski. Sidottu.

British Science Fiction Association Award 1983, John W. Campbell Memorial Award 1983, Nebula-palkintoehdokas 1982, Portti-palkinto 1987 (käännösteokset). Valittu Tähtivaeltaja-lehden 1900-luvun tieteiskirjallisuuden Top 50-listalle 2000 (koko trilogia).

”Ihmeellinen matka toiseen maailmaan." – John Fowles

Alkuvoimaisen huumaava luomiskertomus, sivilisaation jälleensyntymän tarina. Brian Aldissin mahtavan ja kiitetyn Helliconia-trilogian avaus on tapaus suomennetun tieteiskirjallisuuden rintamalla.

Vahvasti symbolisessa romaanissaan science fictionin tunnustettu mestari loihtii esiin mielikuvituksen aurinkokunnan ja samalla maailman, joka yllättävällä tavalla muistuttaa omaamme.

Tuhannen valovuoden päässä täältä kamppailee nuori Juli halki Helliconian vuosisatoja pitkän talven kohti kevättä ja määränpäätään, suurta metropolia Oldorandoa.

Siellä hallitsee Aoz Roon, kansanjohtaja jolla on synkkä menneisyys ja vastustajanaan velho nimeltä Shay Tal.

Siellä vaikuttaa myös nuori Laintal Ay, joka tulee muuttamaan historian kulkua. Siellä elävät fagorit – ihmiskunnan uhka ja petojen sukua.

Aikojen kuluessa vyöryy fagorien sotajoukko yli mantereen valloittaakseen Oldorandon, missä parhaillaan tapahtuu voimakkaita ja väkivaltaisia muutoksia.

muokattu 25.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kevätuhrit (Kevätuhrit, #1)Planetes. Osa 4 (Planetes, #4)Haikaran silmäRequiem: Rakkaus palaa (Delirium-trilogia, #3)Yhä sininen taivas (Paljaan taivaan alla, #3)

Kirja-arvioita (2)

Dyn avatar
Kirjoittanut
5.0
Helliconia on suosikkikirjasarjojani, ja se kestää myös uudelleen lukemista. Kulttuurin, ihmiskunnan ja elämän kehittymistä äärioloissa, historiaa ja kansojen muistia, hengissä selviytymistä, ekologiaa - Helliconia on upea maailma ja eepos. Kolme kirjaa lomittuvat toisiinsa koukuttavilla kerronnan kikoilla.
Vumpalouska avatar
Kirjoittanut
4.0
Brian Aldissin Helliconia-trilogian ensimmäinen osa on koko sarjan paras osa. Kaksi myöhempää kirjaa eivät tuoneet juoneen mukaan oikeastaan mitään uutta ja kiinnostavaa, ja niiden juonenkulku oli varsin ennalta arvattava. "Helliconian Kevät" oli kuitenkin varsin mielenkiintoinen ja poikkeuksellinen lukupaketti, josta kykenin nauttimaan ja kiinnostumaan. Kirjalla ei ole varsinaista päähenkilöä, vaan se keskittyy enimmäkseen kuvaamaan kaukaisen planeetta Helliconian ekologiaa, joka ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 49 vierailijaa
Pisania, Freyja
Uusin jäsen: Aurinkotuuli
Jäseniä yhteensä: 9857