Helliconian kevät (Helliconia-trilogia #1) - Brian Aldiss7.86

Alkuteos ilmestynyt 1982. Suomentanut Tauno Peltola. Kansi: Piotr Tomaszewski. Sidottu.

British Science Fiction Association Award 1983, John W. Campbell Memorial Award 1983, Nebula-palkintoehdokas 1982, Portti-palkinto 1987 (käännösteokset). Valittu Tähtivaeltaja-lehden 1900-luvun tieteiskirjallisuuden Top 50-listalle 2000 (koko trilogia).

”Ihmeellinen matka toiseen maailmaan." – John Fowles

Alkuvoimaisen huumaava luomiskertomus, sivilisaation jälleensyntymän tarina. Brian Aldissin mahtavan ja kiitetyn Helliconia-trilogian avaus on tapaus suomennetun tieteiskirjallisuuden rintamalla.

Vahvasti symbolisessa romaanissaan science fictionin tunnustettu mestari loihtii esiin mielikuvituksen aurinkokunnan ja samalla maailman, joka yllättävällä tavalla muistuttaa omaamme.

Tuhannen valovuoden päässä täältä kamppailee nuori Juli halki Helliconian vuosisatoja pitkän talven kohti kevättä ja määränpäätään, suurta metropolia Oldorandoa.

Siellä hallitsee Aoz Roon, kansanjohtaja jolla on synkkä menneisyys ja vastustajanaan velho nimeltä Shay Tal.

Siellä vaikuttaa myös nuori Laintal Ay, joka tulee muuttamaan historian kulkua. Siellä elävät fagorit – ihmiskunnan uhka ja petojen sukua.

Aikojen kuluessa vyöryy fagorien sotajoukko yli mantereen valloittaakseen Oldorandon, missä parhaillaan tapahtuu voimakkaita ja väkivaltaisia muutoksia.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla FALL4BOOKS (voimassa 22.-24.10.)

Julkaistu: 1986
Kustantaja: Kirjayhtymä
Tyylit: scifi
Avainsanat: bsfa-palkinto, portti-palkinto
Alkuperäinen nimi: Helliconia Spring
Arvosanalla: 7.86/10
Arvosanoja: 57
Muokattu: joulukuu 25, 2014

Helliconia-trilogia -kirjasarja

Kuuluu yläsarjaan Kirjayhtymän science fiction -sarja

Helliconian kevät (Helliconia-trilogia #1)7.86
Helliconian kesä (Helliconia-trilogia #2)8.14
Helliconian talvi (Helliconia-trilogia #3)7.76

Kirja-arvioita

10/10 |
marraskuu 19, 2012
Helliconia on suosikkikirjasarjojani, ja se kestää myös uudelleen lukemista. Kulttuurin, ihmiskunnan ja elämän kehittymistä äärioloissa, historiaa ja kansojen muistia, hengissä selviytymistä, ekologiaa - Helliconia on upea maailma ja eepos. ...
8/10 |
joulukuu 23, 2007
Brian Aldissin Helliconia-trilogian ensimmäinen osa on koko sarjan paras osa. Kaksi myöhempää kirjaa eivät tuoneet juoneen mukaan oikeastaan mitään uutta ja kiinnostavaa, ja niiden juonenkulku oli varsin ennalta arvattava. "Helliconian Kevät" ...