Helliconian kesä (Helliconia-trilogia, #2)
Keskiarvo 4.07
4.07 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (43)
Kirjahyllytilastot

Helliconian kesä

Brian Aldiss
Julkaistu: 1987 (Kirjayhtymä)
Alkuperäinen nimi: Helliconia Summer
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi

Alkuteos ilmestynyt 1983. Suomentanut Tauno Peltola. Kansi: Petri Holm. Sidottu.

BSFA-palkintoehdokas 1984. Valittu Tähtivaeltaja-lehden 1900-luvun tieteiskirjallisuuden Top 50-listalle 2000 (koko trilogia).

Mahtavan Helliconia-trilogian toinen osa on fantasiakirjallisuuden brittiläisen mestarin voimannäyte. Myös ”Science fictionin Aleksandria-kvartetiksi” kutsuttu sarja on huikea visio uuteen uljaaseen maailmaan, jonka hämmästyttävän aidosti kuvatut olosuhteet, ilmasto, maisemat, uskonto, politiikka, inhimilliset tunnot ja illluusiot herättävät eloon monitahoisen avaruuden kulttuurin.

Kokonaisuus heijastelee meidänkin tulevaisuuttamme ajassa ja avaruudessa: Maan kansoille Helliconian tapahtumat ovat uutisia. Niitä seurataan globaaleissa yhteisöissä, joissa koettiin yhtä voimallisia muutoksia kuin Helliconiassa Suuresta jääkaudesta huolimatta. Pyrittiin luomaan Maan ystävälliseen ilmapiiriin soveltuva mieliala, ohjaamalla älylliset huippuvoimat tutkimaan biosfäärin elävien olentojen elinehtoja.

Oliko kerrankin nouseva johtajia ja valtiomiehiä, jotka olisivat kansojen arvoisia?

Uudet ihmiset kääntyvät katsomaan uudenlaista elämäntapaa, jossa ihminen koneineen ei olisi kaiken tuomari.

muokattu 25.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

5. aalto (5. aalto, #1)Planetes. Osa 2 (Planetes, #2)Darlah: 172 tuntia KuussaVoitokas (Kadonnut laivasto, #6)Tähtisade (Tähtitrilogia, #2)

Kirja-arvioita (1)

Sone avatar
Kirjoittanut
4.0
Mielestäni hyvä kirja. Jos tykkää sarjan aiemmasta osasta, suosittelen. Helliconian kesä sisältää enemmän "draamaa" ja juonenkäänteitä kuin kevät, josta minä ainakin pidin. Kesä käsittelee myös laajemmin Helliconian eri paikkoja, joka on plussaa. Täytyy kyllä silti myöntää että tää sarja osaa olla välilä vähän ns.hidas, mutta ei se lukukokemusta (ainakaan minun kohdallani) haittaa.
Paikalla 51 vierailijaa
Uusin jäsen: jouko Salonen
Jäseniä yhteensä: 9388