Helliconian talvi (Helliconia-trilogia, #3)
Keskiarvo 3.88
3.88 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (40)
Kirjahyllytilastot

Helliconian talvi

Brian Aldiss
Julkaistu: 1989 (Kirjayhtymä)
Alkuperäinen nimi: Helliconia Winter
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Avainsanat: bsfa-palkinto, tähtivaeltaja-palkinto

Alkuteos ilmestynyt 1985. Suomentanut Tauno Peltola. Päällys: Markku Koljonen. Sidottu.

British Science Fiction Association Award 1986, Tähtivaeltaja-palkinto 1990. Nebula-palkintoehdokas 1985. Valittu Tähtivaeltaja-lehden 1900-luvun tieteiskirjallisuuden Top 50-listalle 2000 (koko trilogia).

Science fictionin kuningassarjaa. Helliconia-trilogian pääteos on mahtava avaruus-saaga.

Brian Aldissin kiitetty, profeetallisiin mittoihin ulottuva Helliconia-sarja on tieteiskirjallisuuden tämänm päivän merkittävimpiä saavutuksia. Aiemmista osista on kirjoitettu: ”...kunnianhimoisena tehtävänä on luoda kuva kokonaisen planeetan mantereiden ja kansojen suhteista ja vuorovaikutuksesta. Aldiss onnistuu tässä aivan erinomaisesti. Lukijan eteen hahmottuu näky kaoottisesta ja elämää rönsyilevästä maailmasta, jossa rakastetaan, juonitellaan ja soditaan... Aldissin kirjan kertojanäänen perusvire on julma, alakuloinen ja lohduton. Ehkä Helliconian allegorinen heijastus on tässä aidoimmillaan. Kerroksellinen myytin kosketus ja toisaalta verevä, realistinen elämän kuvaus tekevät Helliconian kesästä mieleenpainuvan lukukokemuksen.” (Jukka Nyman, Aamulehti)

”...Aldiss osoittaa sekä eepikon että kronikoitsijan kykyä... Ihmisen asema? Helliconialaiset eivät ole ihmissyntyisiä vaan ihmistä muistuttava rotu. Maan ihmiset tarkkailevat Helliconian tapahtumia satelliitista, ohjailematta, puuttumatta. Heille planeetan tuomittu historia on kuin jatkuva viihdeohjelma, jumalalle sopivaa katsottavaa.” (Matti Rosvall, Helsingin Sanomat)

muokattu 23.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Neljä anteeksiantoaKolmen kappaleen probleema (Muistoja planeetta Maasta, #1)22.11.63Viillot (Viillot, #1)Isku
Paikalla 1 jäsen ja 26 vierailijaa
Fievre
Uusin jäsen: Ekoa
Jäseniä yhteensä: 9552