Helliconian talvi (Helliconia-trilogia #3) - Brian Aldiss7.76

Alkuteos ilmestynyt 1985. Suomentanut Tauno Peltola. Päällys: Markku Koljonen. Sidottu.

British Science Fiction Association Award 1986, Tähtivaeltaja-palkinto 1990. Nebula-palkintoehdokas 1985. Valittu Tähtivaeltaja-lehden 1900-luvun tieteiskirjallisuuden Top 50-listalle 2000 (koko trilogia).

Science fictionin kuningassarjaa. Helliconia-trilogian pääteos on mahtava avaruus-saaga.

Brian Aldissin kiitetty, profeetallisiin mittoihin ulottuva Helliconia-sarja on tieteiskirjallisuuden tämänm päivän merkittävimpiä saavutuksia. Aiemmista osista on kirjoitettu: ”...kunnianhimoisena tehtävänä on luoda kuva kokonaisen planeetan mantereiden ja kansojen suhteista ja vuorovaikutuksesta. Aldiss onnistuu tässä aivan erinomaisesti. Lukijan eteen hahmottuu näky kaoottisesta ja elämää rönsyilevästä maailmasta, jossa rakastetaan, juonitellaan ja soditaan... Aldissin kirjan kertojanäänen perusvire on julma, alakuloinen ja lohduton. Ehkä Helliconian allegorinen heijastus on tässä aidoimmillaan. Kerroksellinen myytin kosketus ja toisaalta verevä, realistinen elämän kuvaus tekevät Helliconian kesästä mieleenpainuvan lukukokemuksen.” (Jukka Nyman, Aamulehti)

”...Aldiss osoittaa sekä eepikon että kronikoitsijan kykyä... Ihmisen asema? Helliconialaiset eivät ole ihmissyntyisiä vaan ihmistä muistuttava rotu. Maan ihmiset tarkkailevat Helliconian tapahtumia satelliitista, ohjailematta, puuttumatta. Heille planeetan tuomittu historia on kuin jatkuva viihdeohjelma, jumalalle sopivaa katsottavaa.” (Matti Rosvall, Helsingin Sanomat)

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla FALL4BOOKS (voimassa 22.-24.10.)

Julkaistu: 1989
Kustantaja: Kirjayhtymä
Tyylit: scifi
Avainsanat: bsfa-palkinto, tähtivaeltaja-palkinto
Alkuperäinen nimi: Helliconia Winter
Arvosanalla: 7.76/10
Arvosanoja: 40
Muokattu: joulukuu 23, 2014

Helliconia-trilogia -kirjasarja

Kuuluu yläsarjaan Kirjayhtymän science fiction -sarja

Helliconian kevät (Helliconia-trilogia #1)7.86
Helliconian kesä (Helliconia-trilogia #2)8.14
Helliconian talvi (Helliconia-trilogia #3)7.76