Lohikäärmeellä ratsastaja
Keskiarvo 3.51
3.51 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (87)
Kirjahyllytilastot

Lohikäärmeellä ratsastaja

Cornelia Funke
Julkaistu: lokakuu 14, 2005 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Drachenreiter
Käännetty englanniksi: Dragon Rider
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu
Avainsanat: lohikäärmeet
Osallistu keskusteluun (viestejä 5 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1997. Suomentanut Tiina Hakala. Mustavalkoinen piirroskuvitus: Cornelia Funke. Sidottu.

Ikiaikaista sadun taikaa ja viisautta, modernin toimintaseikkailun vauhtia

Kaukana Himalajan vuoristossa on tarujen mukaan Taivaan­ Reuna, lohikäärmeiden viimeinen turvapaikka. Sitä lähtee etsimään nuori hopeinen lohikäärme kump­paneinaan peikkotyttö Sorrel ja ihmispoika Ben. Matka on pitkä, vaikea ja vaarallinen. Ihmisten lisäksi matkalaisia vainoaa erakkona vuorilla elävä kultainen hirviö­lohikäärme.

Yksi raivokasta petoa palveleva korppi päätyy matkalaisten vakoojaksi, ja niin alkaa hurja takaa-ajo. Myös hirviö­lohikäärme haluaa löytää Taivaan Reunan ja tuhota siellä tarun mukaan elävät hopealohikäärmeet.

Saksalainen Cornelia Funke on luonut taas kerran lumoa­van satumaailman. Kirjailijan tähti on hurjassa nousussa: kahdesta romaanista, Mustesydämestä ja Rosvoruhtinaasta, tehdään elokuvaa, ja Lohikäärmeellä ratsastaja on ollut New York Timesin bestseller-listalla jo yli puoli vuotta.

muokattu 20.03.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Valkoinen kirahviKadonnut (Taikavaras, #2)Gregor ja Turman ennustus (Alismaan tarinat, #2)Haadeksen talo (Olympoksen sankarit, #4)Eksynyt sankari (Olympoksen sankarit, #1)

Kirja-arvioita (3)

Niksu avatar
Kirjoittanut
5.0
En voi sanoin kuvata, kuinka tätä kirjaa lapsena rakastin. Luin sen useasti. En ole tarttunut siihen sittemmin ja ehkä hyvä niin - joidenkin lapsuuden lukukokemuksien haluaa pysyä tahrattomina. Ehkäpä luen sen joskus lapsenlapsilleni. Ehdottomasti paras kaikista Funken teoksista.
Mai00 avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Dragonil avatar
Kirjoittanut
3.5
Ihan perus - näin sen voi kai lyhyesti ja ytimekkäästi sanoa. Ei mikään mestariteos, mutta ei nyt huonokaan. Maailma on mielenkiintoinen ja uniikki, se antaa kivasti plussaa. Henkilöhahmot häiritsivät ainakin minua alussa, koska puhuvat rotat, kissapeikot, keijut ja kääpiöt toivat niin voimakkaasti mieleeni lasten sadut. Myös heidän persoonallisuutensa olivat hieman ärsyttäviä, niin naiiveja että...! Ainostaan Tahmatassu oli poikkeus. Kirja on ihan nautittavaa lukemista, mutta mielestäni huipulle siitä ei ole.
Paikalla 3 jäsentä ja 47 vierailijaa
Mustelmann, Emilia Kuitunen , neri
Uusin jäsen: Sander Jyrisaly
Jäseniä yhteensä: 9863