Näkijän amuletti (Näkijän kirja, #2)
Keskiarvo 3.62
3.62 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (220)
Kirjahyllytilastot

Näkijän amuletti

Lene Kaaberbøl
Julkaistu: elokuu 8, 2005 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Skammertegnet
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2001. Suomentanut Annika Eräpuro. Kannen kuva: Peter Madsen. Sidottu.

Kansainvälisesti ylistetty fantasiasarja jatkuu

Näkijän lahjan äidiltään perinyt Dina on perheineen joutunut pakenemaan Dunarkin julman hallitsijan Drakanin vainoa Ylämaalle. Vaara ei kuitenkaan ole ohi. Drakanin liittolaiset vahingoittavat­ perheen äitiä ja ottavat Dinan pantti­vangiksi. Dinan isoveli, äkkipikainen, soturintaitoja harjoitteleva Davin päättää lähteä omin päin pelastusretkelle.

Tanskalainen Lene Kaaberbøl (s. 1960) tunnetaan tyttöjen rakastaman W.i.t.c.h.-fantasiasarjan kirjoittajana. Näkijän tytär aloitti palkitun neliosaisen Näkijän kirja -sarjan, jonka keskiaikainen fantasiamaailma on lumonnut tiensä kaikenikäisten lukijoiden sydämiin. Viidelletoista kielelle käännetystä sarjasta on tekeillä myös elokuva.

muokattu 02.07.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

AnachéKulkuri, noita ja lohikäärme (Tarinoita Alagaësiasta, #1)Zarazethin avaimetPaholaisten valtakunta (Savuvarkaat, #2)Varjo ja riipus (Grishaversumi, #1)

Kirja-arvioita (3)

tintti89 avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirjaa lukiessa huomaa, että se on selkeästi suunnattu lapsille. Se on kirjoitettu lapsille sopivaan tyyliin, mutta toisaalta lasten kirjoihin ei mielestäni kuulu muiden ihmisten surmaaminen. Eläinten nimien suomentaminen on mielestäni tässä kirjassa ja kaikissa muissakin erittäin raivostuttavaa. Juoni oli melkein samanlainen kuin sarjan ensimmäisessä kirjassa, joten se ei hirveästi sytyttänyt. Dina ja Davin kertovat vuorotellen luvuissa asioita omista näkökulmistaan, mikä mielestäni sopii tähän kirjaan.
Li avatar
Kirjoittanut
2.0
Kirjassa oli minusta todella ärsyttävää kun dina ja Davin kertoivat vuorotellen. Kirja olisi ollut hyvä jos olisin lukenut sen jo yhdeksän vuotiaana, tai kahdeksan. Nyt ei enää kiinnosta.
Kataja avatar
Kirjoittanut
2.0
En suosittele kirjaa kovin nuorille, koska se sisältää väkivaltaa, mm. miekkailua melko verisesti, ihmisen tappamista miekalla ja nuoren lapsen lyömistä. Kirja on kirjoitusasultaan omasta mielestäni sangen sujuvaa, mutta oman nuoren ikäni vuoksi en pitänyt sen väkivaltaisuuksista, enkä olisi lukenut sitä loppuun, jos minulla olisi ollut parempaa luettavaa. Arvosana koulun arvosana-asteikolla: 7-
Paikalla 31 vierailijaa
Uusin jäsen: Inga Honkamäki
Jäseniä yhteensä: 9748