Stravaganza: Kukkien kaupunki (Stravaganza, #3)
Keskiarvo 3.89
3.89 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (146)
Kirjahyllytilastot

Stravaganza: Kukkien kaupunki

Mary Hoffman
Julkaistu: marraskuu 1, 2005 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: City of Flowers
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Osallistu keskusteluun (viestejä 2 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Kaisa Kattelus. Kansi: Peter Bailey ja Ian Butterworth. Sidottu.

Seitsemäntoistavuotias Sky löytää kotioveltaan kauniin lasipullon. Hän nukahtaa se kädessään ja päätyy munkkiluostariin muinaiseen Gigliaan, joka muistuttaa hämäävästi Firenzeä. Sky saa tietää olevansa stravagantti, joka kykenee matkustamaan ulottuvuudesta toiseen, nykypäivän Englannista 1500-luvun Taliaan.

Sky saapuu keskelle tulenarkaa tilannetta. Gigliassa järjestellään mahtavia häitä, joissa vihitään neljä di Chimicien hallitsijasuvun nuortaparia. Häät tietävät myös levottomuuksia: di Chimicin ja Nuccin sukujen keskinäinen kauna saattaa leimahtaa liekkiin minä hetkenä hyvänsä. Bellezzan kaunis herttuatar Arianna on saapumassa häävieraaksi, ja Niccolò di Chimicillä on hänelle vertahyytävä ehdotus. Siksi kaupunkiin kootaan myös stravagantteja estämään mahdollinen verenvuodatus.

Kaksi maailmaa, nykypäivä ja menneisyys kietoutuvat jälleen toisiinsa Mary Hoffmanin maagisen trilogian kolmannessa osassa. Aikaisemmin ovat ilmestyneet Stravaganza, Naamioiden kaupunki ja Stravaganza, Tähtien kaupunki.

muokattu 13.06.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Viimeinen erämaa (Etsijät, #4)Tulikronikka (Kirja aikojen alusta, #2)Kadotettujen sielujen kaupunki (Varjojen kaupungit, #5)Riitasointu (Langennut enkeli, #2)Varjelija (The Body Jumper, #3)

Kirja-arvioita (5)

Mirel avatar
Kirjoittanut
4.0
Hoffmanin kukkien kaupunki on todella mukaansa tempaava kirja, siinä on jännitystä, huumoria ja hiukan myös romantiikkaa. Tuttujen ja myös uusien henkilöiden elämään uppoutuu täysin. Erityisesti pidin kirjassa Nicon(entinen Falco) ja Georgian henkilöhahmoista, joihin olin ihastunut jo tähtien kaupunki kirjassa. Kirjan ainut huono puoli on kenties se, että tarinan tapahtumissa ei ole samanlaista logiikka ja selkeyttä kun ennen, kun kaikki tapahtumat tuntuivat olevan "ennalta määrätty".
people avatar
Kirjoittanut
2.0
Mielestäni tämä kirja ei ollut mikään paras mahdollinen. En oikeastaan pidä Skysta ja minun oli vaikea hahmottaa hänen ulkonäkönsä ja suhteet muihin ihmisiin. Edelliset osat olivat parempia ja petyin siksi tähän kirjaan.
WindWizard avatar
Kirjoittanut
4.0
En sano yhtään pahaa sanaa kirjasta, Skysta en hirveästi pitänyt, mutta Georgia on ihan hyvä, ja Luciano vielä parempi. Juoni liikkui vähän tahmeasti, mutta kyllä se siitä parantui. Hieno kirja, Veli Sulien on upea henkilö.
Nage avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Celestine avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 1 jäsen ja 50 vierailijaa
rudi92
Uusin jäsen: Kirsi Simola
Jäseniä yhteensä: 9569