Vasta-aine (Salaiset kansiot #5) - Kevin J. Anderson5.00

Alkuteos ilmestynyt 1997. Suomentanut Osmo Poliitti (salanimi). Nidottu.

Kun valtion rahoittaman syöpätutkimuslaboratorion raunioista löydetään kasvaimien runtelema vartijan ruumis, FBI:n agentit Fox Mulder ja Dana Scully pelkäävät ihmisen luoman tappavan taudin päässeen vapaaksi. Salaisten kansioiden tutkijat seuraavat totuutta – johtaa se minne tahansa... vaikka FBI:n labyrinttimäiseen verkostoon ja pidemmällekin.

Kun Mulder ja Scully kiirehtivät panemaan tappavan viruksen aisoihin ennen kuin se pääsee leviämään, he tekevät hyytävän havainnon. Laboratorion johtava tutkija on suorittanut kokeita lupaavalla mutta erittäin vaarallisella keksinnöllä: mikroskooppisella biomekaniikalla, joka voi parantaa minkä tahansa taudin tai ruumiin vamman. Tämä voisi johtaa ihmeparantumiseen, kenties jopa kuolemattomuuden porteille. Tämä oli myös viimeinen keino parantaa tutkijan leukemiaan sairastunut poika.

Tällaista kaksintöä tietysti jokainen taho, joka siitä jotakin tietää. Uudet ruumiit herättävät kauhistusta. Onko parantamiseen luotu biomekaniikka oppinut tappamaan? Liikkeellä on voimia, jotka voivat aiheuttaa pienen kosketuksen vuoksi kauhistuttavan kuoleman... ja kenties palauttaa vielä kauheammalla tavalla henkiin.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: 1998
Kustantaja: Egmont
Tyylit: kauhu, jännitys
Avainsanat: tv-sarja
Alkuperäinen nimi: Antibodies
Arvosanalla: 5.00/10
Arvosanoja: 4
Muokattu: joulukuu 29, 2014

Salaiset kansiot -kirjasarja

Sarja perustuu Chris Carterin luomiin henkilöhahmoihin ja tv-sarjaan.

Alasarja X-Files (Junior novels)

Näkymätön tappaja (Salaiset kansiot #1)
Verituuli (Salaiset kansiot #2)5.20
Kirkas pilvi (Salaiset kansiot #3)5.00
Rauniot (Salaiset kansiot #4)5.50
Vasta-aine (Salaiset kansiot #5)5.00