Noitatuulen kuiskaus

@ Anna Dale
Noitatuulen kuiskaus - Anna Dale 5.56   49

Alkuteos ilmestynyt 2004. Suomentanut Tarja Rouhiainen. Sidottu.

Joe suunnittelee viettävänsä joulunpyhät leppoisasti isänsä ja koiransa kanssa, mutta yllättävä onnettomuus pakottaakin isän lähtemään Skotlantiin. Vastahakoinen Joe joutuu matkustamaan Canterburyyn, missä hänen äitinsä asuu uuden miehensä ja heidän erikoislaatuisen tyttärensä Esmen kanssa. Joe lähtee matkaan, mutta jää junasta väärällä asemalla merkillisen matkatoverinsa yllytyksestä.

Tästä alkaa seikkailu, jossa Joe ja hänen uusi ystävänsä, noitatyttö Twiggy, joutuvat mielikuvituksellisten tapahtumien pyörteisiin. Yhdessä he jäljittävät maailman mahtavimmasta noitakäsikirjasta puuttuvaa sivua. Englannin noidat ovat vakuuttuneita, että sivu on joutunut vääriin käsiin, ja jos sitä ei pian löydetä, kauhea loitsu langetetaan koko maailman päälle.

Noitatuulen kuiskaus on kekseliäs ja juuri sopivan jännittävä noitafantasia, joka sopii mainiosti myös ääneen luettavaksi.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu marraskuu 2, 2005 (Tammi)
Alkuperäinen nimi Whispering to Witches
Tietoja muokattu kesäkuu 12, 2016

Kirja-arviot & arvosanat

Ruusy
Arvosanat 125
Kirja-arviot 66
Viestit 5
elokuu 7, 2014
6 / 10

Kirja piti lukijan otteessaan tosin olisin kaivannut enemmän käänteitä itse tarinaan. Loppu oli kuitenkin koskettava kun kaikki loksahti yhteen. :)

Katjuska
Arvosanat 97
Kirja-arviot 50
Viestit 10
helmikuu 28, 2014
5 / 10

Kuten edellisessä arvostelussa sanottiin, tätä kirjaa on vaikea arvostella, koska ainoat sanat, jotka tulevat mieleen tästä ovat: "Ihan kiva". Tässä kirjassa ei ollut mitään erikoista, jännittävää tai pelottavaa. Noitatuulen kuiskaus on yksinkertainen kirja, yksinkertaisine hahmoineen ja juonineen. Kirja ei ollut mitenkään erikoinen tai mieleenpainuva. Itse suosittelisin tätä kirjaa alle 10-vuotiaille.

BookSolder
Arvosanat 35
Kirja-arviot 35
Viestit 0
helmikuu 28, 2014
5 / 10

Tämä kirja oli ihan kiva. Tämä kirja oli pakko lukea. Se näytti kiinnostavalta, mutta ennalta-arvattava kirja. "Ihan ok" tai "nääh" kuvaa hyvin tuntemuksiani tästä. En suosittele.

Sini
Arvosanat 714
Kirja-arviot 37
Viestit 488
maaliskuu 28, 2007
4 / 10

Tämä kirja oli määritelmä ilmaisulle ”ihan kiva”. Ja sellaisena vaikea arvioitava – tästä on vaikea keksiä mitään kummallisempaa sanottavaa. Päähenkilö on nuori Joe Binks, jonka vanhemmat ovat eronneet. Joe asuu isänsä kanssa ja on aikonut viettää rauhallista joulua hänen kanssaan, mutta isä joutuukin lähtemään sairastuneen sukulaisen luo. Joe lähetetään äidin ja tämän uuden perheen luokse. Junassa matkalla sinne Joe harhautuu reitiltään, tapaa noitia ja joutuu seikkailuun. Kuten varmaan arvasittekin, kyseessä on lasten fantasiakirja. Noitatuulen kuiskaus on brittiläisen Anna Dalen esikoinen, jonka hän on netissä löytyvän haastattelun mukaan kirjoittanut kahdessa kuukaudessa. Mikäli hän ei siihen todellakaan enempää aikaa käyttänyt, on sen katsottava olevan varsin onnistunut suoritus. Tätä ei ole tarkoitettu kovin kehuvaksi arvosteluksi: hiottavaa olisi vielä ollut, mutta tällaisenaankin kirja on oikein hauska, vauhdikas ja kohdeyleisönsä, ahmimisikäisten lasten, mielestä varmasti viitisen minuuttia kirjan loppumisen jälkeen ”se kaikkein paras ikinä”. En kuitenkaan usko tämän nousevan kenenkään pitkäikäiseksi suosikiksi. Noitatuulen kuiskaus on niin kevyttä viihdettä, että se ei jätä minkäänlaisia traumoja eikä kestäviä muistijälkiä. Kivoja kekseliäitä vitsejä on muutama, mutta jotkut juonen kuviot ovat varsin läpinäkyvästi hahmojen paikoilleen siirtelyä – uskallanko paljastaa sen? – onnellista loppua varten. Mikäli hänen olisi annettu pitää kirjaa kaapissa vuoden verran ja sitten kirjoittaa se uudelleen, tulos olisi varmasti ollut parempi kuin ”ihan kiva”. Jälleen kerran joudun toteamaan, että aineksia olisi ollut, mutta toteutus jäi puolitiehen.

Arvosanat 196
Kirja-arviot 0
Viestit 1
kesäkuu 3, 2016
Antoi 4 / 10 arvosanan kirjalle
Viila
Viila
Arvosanat 231
Kirja-arviot 0
Viestit 0
helmikuu 17, 2015
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Lyffe
Lyffe
Arvosanat 96
Kirja-arviot 3
Viestit 2
lokakuu 11, 2014
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Snowshadow
Snowshadow
Arvosanat 64
Kirja-arviot 13
Viestit 3
tammikuu 3, 2014
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Skye2
Skye2
Arvosanat 120
Kirja-arviot 0
Viestit 0
lokakuu 4, 2013
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle
Myrsky10
Myrsky10
Arvosanat 257
Kirja-arviot 155
Viestit 0
kesäkuu 28, 2013
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle