Ruttokoirat
Keskiarvo 3.94
3.94 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (24)
Kirjahyllytilastot

Ruttokoirat

Richard Adams
Julkaistu: 1977 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Plague Dogs
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaeläinfantasia
Avainsanat: elokuva

Alkuteos ilmestynyt 1977. Suomentanut Kristiina Rikman. Runot suomentanut Panu Pekkanen. Päällys: Martin White. Nimiöaukeaman kuva: A. Wainwright. Sidottu, kansipaperi.

Ruohometsän kansan tekijän vahva, vetoava romaani kaikille eläinten ja luonnon ystäville.

Richard Adamsin mielikuvituksellinen kaniinitarina Ruohometsän kansa valloitti maailman. Ruttokoirat on samoin ollut eniten myytyjen kirjojen listoilla kaikkialla. Se on hätkähdyttävä kertomus, sekoitus tarua ja julminta totta. Kaksi koiraa, Nipsu ja Räyhkä, ovat saaneet kärsiä kovia tuskia laboratoriossa jossa tehdään kokeita elävillä eläimillä. Koirat pääsevät karkaamaan. Maanlaajuinen hälytystila julistetaan, kun tulee tieto että koiriin on mahdollisesti tarttunut rutto koe-eläiminä olleista rotista. Hallitus, poliisit, reportterit, luonnonystävät vaikuttavat kukin omalla tavallaan ajojahdin kulkuun, kunnes tarina saa odottamattoman lopun.

Romaanista voi nauttia monella tasolla. Se on jännittävä seikkailukertomus, filosofinen puheenvuoro ja kaikkea siltä väliltä. Ennen kaikkea se on vahva vetoomus eläinten ja koko luonnon puolesta.

(muokattu 27.02.2015)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Neljäs oppilas (Soturikissat: Tähtien enne, #1)Pimennys (Soturikissat: Kolmikon mahti, #4)Villiin luontoon (Soturikissat, #1)Kana joka tahtoi lentääVäärätähden lupaus (Soturikissat-erikoisseikkailut, #4)
Paikalla 21 vierailijaa
Uusin jäsen: ArunaK
Jäseniä yhteensä: 8759