Faaraon haudan vangit (Lampun lapset, #1)
Keskiarvo 3.46
3.46 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (71)
Kirjahyllytilastot

Faaraon haudan vangit

P. B. Kerr
Julkaistu: lokakuu 22, 2005 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Akhenaten Adventure
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu

Alkuteos ilmestynyt 2004. Suomentanut Arja Gothoni. Sidottu.

John ja Philippa Gaunt ovat 12-vuotiaat lahjakkaat kaksoset, jotka asuvat New Yorkissa rikkaiden vanhempiensa sekä kahden fiksun rottweilerin, Alanin ja Neilin, kanssa. Vaikka John ja Philippa eivät näytä yhtään kaksosilta, heillä on usein yhteisiä ajatuksia ja unia.

Yhtäkkiä ja poikkeuksellisen aikaisin kaksosten viisaudenhampaat puhkeavat. Samaan aikaan alkaa tapahtua muutakin outoa. Molemmat kasvavat parissa päivässä kymmenisen senttiä ja Johnin näppylät häviävät yhdessä yössä. Kun perheen taloudenhoitaja, hampaaton rouva Trump, voittaa lotossa 33 miljoonaa, sisaruksille alkaa valjeta että heillä on eräs poikkeuksellinen kyky: he pystyvät toteuttamaan muiden ihmisten toiveita.

John ja Philippa matkustavat Lontooseen erikoislaatuisen enonsa Nimrodin luo. Eno paljastaa lapsille suvun salaisuuden: henkinen toiveiden täyttämisen kyky on peritty Layla-äidiltä, joka on vuosien ajan salannut lapsiltaan džinni eli lampun henki -taustansa! Pian kaksoset joutuvat enonsa kanssa huimaan seikkailuun – koettelemaan džinnin kykyjään taistelussa Iblistä, kaikkien aikojen ilkeintä henkeä vastaan. Etsiessään Akhenatenin hautakammioon vangittuja seitsemääkymmentä henkeä koko porukka päätyy Egyptin ja British Museumin kautta lopulta Pohjoisnavalle...

P. B. Kerr tunnetaan aikuisten jännityskirjailijana nimellä Philip Kerr. Kerrin ensimmäinen nuortenromaani on ollut menestystarina. Lampun lapset -sarjan elokuvaoikeudet on myyty Dreamworks-filmiyhtiölle.

Mielikuvituksellinen, jännittävä ja ennen kaikkea hulvattoman hauska seikkailu, joka tempaa nopeasti mukaansa!

muokattu 13.06.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hurjien tarinoiden talo (Hurjien tarinoiden talo, #1)Punainen pyramidi (Kanen aikakirjat, #1)Artemis Fowl: Atlantiskompleksi (Artemis Fowl, #7)Kadonnut (Taikavaras, #2)Historian vartijat: Circus Maximus (Historian vartijat, #2)

Kirja-arvioita (4)

Jackalbury avatar
Kirjoittanut
4.0
Tarina oli hyvä ja omaperäinen, miellyttävä aihe, dzinnit, oli valittu tähän kirjaan. Hieman minua ärsytti se helppous jota John ja Philippa kohtasivat. Tarina oli jännittävä ja mielenkiintoinen, samalla kun John ja Philippa saavat kuulla olevansa dzinnejä ja totuttelevat voimiinsa ja kykyihinsä, Nimrod hakee heidät seikkailuun jossa lopulta taistelleen maailman tasapainosta, Hyvän ja Pahan suhteesta. Egyptissä tapahtuvat seikkailut ja Akhenatenin hauta sun muut olivat ... (lisää)
tintti89 avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirjan idea on mielenkiintoinen. Kerrankin aihe, jota ei ole kulutettu loppuun. Juoni oli mielestäni toimiva, vaikka paremmalta kirjailijalta se olisi onnistunut vieläkin paremmin. Myös minua ärsytti kaiken helppous, vaikka onkin nuori dzinni niin ei se tarkoita, että kaikki sujuu leikiten. Kerronta oli mielestäni hyvää ja kirja oli nopealukuinen. Henkilöistä suosikikseni muodostui Nimrod. Hän oli mukava, vanha höppänä, josta aloin pitää heti. Myös Vaikero lukeutui ... (lisää)
Samira avatar
Kirjoittanut
4.0
Suurin osa fantasiakirjallisuudesta kertoo kuluneesta aiheista; Lohikäärmeistä, puunhalaja- haltioista ja ikivanhoista velhoista. Kerrankin siis aihe, joka ei ole loppuunkulutettu; dzinnit, nuo idän ihmeet. Kirjan juoni ei sisällä dramatiikkaa tai suuria tunteita, mutta se on varsin viihdyttävä. Luulenpa, että jos kirjassa ei puhuttaisi niin harvinaisesta asiasta kuin dzinnit, vaan kulutetuista velhoista, ei se olisi niin mainio.
Velma avatar
Kirjoittanut
5.0

Kirja oli lojunut vuosia omassa hyllyssä lukemattomana ja nyt harmittaa, etten ollut lukenut sitä aiemmin. Vanhana tuhannen ja yhden yön satujen fanina tämä sarja on kyllä todella hyvä löytö, koska kirjoissa on jotain samaa henkeä. Dzinnien ja vanhan taikuuden maailma ei ole fantasiakirjallisuudessa viellä läheskään loppuunkulutettu, niin sarja tuntuu tosi tuoreelta. Sarjan lukeminen on vielä kesken, mutta tässä vaiheessa tämä ensimmäinen osa on ollut paras. 

Paikalla 2 jäsentä ja 66 vierailijaa
Pete, Jouni
Uusin jäsen: Lauri Wallivaara
Jäseniä yhteensä: 9379