Harry Potter ja liekehtivä pikari (Harry Potter, #4)
Keskiarvo 4.19
4.19 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1227)
Kirjahyllytilastot

Harry Potter ja liekehtivä pikari

J. K. Rowling
Julkaistu: helmikuu 14, 2001 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Harry Potter and the Goblet of Fire
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: elokuva, hugo-palkinto, lohikäärmeet, mythopoeic-palkinto
Osallistu keskusteluun (viestejä 147 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2000. Suomentanut Jaana Kapari. Kannen kuvat: Mika Launis. Sidottu.

Hugo-palkinto 2001, Scottish Arts Council Book Award 2001, Children's Book Award (9–11-vuotiaat) 2001, Whitaker's Platinum Book Award 2001, W. H. Smith Children's Book of the Year, Mythopoeic-palkinto 2008 (lastenkirjat, koko sarja), vuonna 2019 The Guardianin listalla The 100 best books of the 21st century sijalla 97.

Harry Potter herää Likusteritiellä arvessaan tuntuvaan polttavaan kipuun. Sitä ennen hän on nähnyt kammottavan todentuntuista ja pelottavaa unta, jossa on kuulunut Voldemortin ääni... Huoli arvesta kevenee hiukan, kun hän saa kutsun lähteä Weasleyn veljesten ja Hermionen kanssa huispauksen maailmanmestaruuskisoihin. Loppuottelu on huippujännittävä ja kisojen tunnelma iloisen riehakas, kunnes tilanne yhtäkkiä muuttuu sekasortoiseksi ja uhkaavaksi: kuolonsyöjät marssivat esiin ja taivaalle leimahtaa pimeän piirto.

Harryn neljäntenä kouluvuonna Tylypahkan koulussa järjestetään kolmivelhoturnajaiset, joihin osallistuu oman koulun lisäksi kaksi muuta velhokoulua, Beauxbatons ja Durmstrang. Kustakin koulusta valitaan ottelija kolmeen rohkeutta, taitoa ja ajattelua mittaavaan koetukseen, ja kolmen koulun nuoret velhot ja noidat seuraavat turnajaisia omia suosikkejaan kannustaen. Ottelupäivien välissä koulunkäynti jatkuu: taikaolentojen hoidossa tutustutaan räiskeperäisiin sisuliskoihin, Sibylla Punurmio ennustaa Harrylle synkkää kohtaloa ja pimeyden voimilta suojautumista opettaa omalaatuinen Alastor ”Villisilmä” Vauhkomieli.

Seuralaisen pyytäminen joulutanssiaisiin tuntuu Harrysta lähes ylivoimaisen vaikealta tehtävältä, mutta edessä on vielä koitokset, joiden veroisia Harry ei ole koskaan aikaisemmin kokenut.

Taiturimainen tarinankertoja J. K. Rowling onnistuu jälleen kerran ylittämään kaikki odotukset. Harry Potter ja liekehtivä pikari leiskuu ja loimuaa yhtä nautittavan yllätyksellisenä kuin aiemmatkin kirjat. Nyt Harry Potterin maailma on entistäkin monisävyisempi.

muokattu 05.01.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Legioona (Talon-saaga, #4)JäälohikäärmeLiekki (Liekki-trilogia, #1)Sotilaat (Talon-saaga, #3)Kulkuri, noita ja lohikäärme (Tarinoita Alagaësiasta, #1)

Kirja-arvioita (15)

TheDarkMission avatar
Kirjoittanut
4.0
Äskettäin ahmin tämä kirjan noin seitsemännen kerran. Tämä on sarjan parhaita osia (seiska on aivan paras!) ja juoni vain on niin hyvä! Muistan yhä miten vapisin kun ehka 8-vuotiaana äiti luki ääneen tätä. Ja olihan se sen arvoista. Vaikka tietenkin tämä menettää aina hieman ihanuuttaan kun lukee uudelleen ja uudelleen. Mutta Potterit kestävät lukemisen erinomaisesta. Tässä kirjassa on loistavia hahmoja, fantastinen juoni ja paljon yksityiskohtia, jotka ovat meheviä ja ... (lisää)
The Big Bad Wolf avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Kirjaneito avatar
Kirjoittanut
5.0
Vaikka liekehtivä pikari ei olekaan lempparini Harry Pottereista se on silti ja tulee aina olemaan, upea kirja. Alku käynnistyy mahtavilla huispauksen maailmanmestaruuskisoilla jonka jälkeen on jälleen aika mennä Tylypahkaan. Vuodesta ei kuitenkaan ole tulossa tavallinen, ei todelaakaan, kolmivelhoturnajaiset pitävät siitä huolen. Liekehtivä pikari esittelee astetta synkemmän Tylypahkan. Kuolonsyöjät liikehtivät ja Harryn turvallisuus on vaarassa jälleen. Kirja ei onneksi ... (lisää)
Sipe avatar
Kirjoittanut
4.0

Super! Tykkäsin alusta paljon, koska siinä oli koko kirjan juoni ikään kuin kerrottuna. Loppu oli perus, jotkut kohdat ehkä hieman ennalta arvattavissa.

Truuners95 avatar
Kirjoittanut
5.0

Tämä kirja pelotti minua loppua kohden, kun luin tämän lapsena. Kaikista mielenkiintoisempia olivat koetukset ja huispauksen maailmanmestaruuskisat.

WindWizard avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Mystinen tyttö avatar
Kirjoittanut
4.5
Kirjassa oli tälläkin kertaa sama kuvio: alussa kiinnostaa ja lukeminen on nopea, keskellä hidastuu, loppua kohti juoni muuttuu kiinnostavammaksi. Toisaalta tässä osassa äsken mainittu ilmiö oli heikompi ja kiinnostus pysyi melkein koko kirjan läpi. Melkein. Alastor oli todella kiva mukava pikku lisäys, mutta hänen puuttumisessa ei olisi minua haitannut. Harmittaa, että Ginnyä ei tässäkään osassa näkynyt, mutta Krum ja Cedrick olivat hahmolisäys mistä pidin kovasti. Teksti ... (lisää)
lolde avatar
Kirjoittanut
4.5
Luettuani ensimmäiset reilu sata sivua, ajattelin kirjan olevan tappavan tylsä ja mietin jo kirjailijan epäonnistuneen tässä teoksessaan, mutta sitten jännitys alkoi pikku hiljaa nostaa päätään ja kirjan juoni tempaisi minut täysin mukanaan. Kirjassa tipahteli jatkuvasti uusia juonenkäänteitä, jotka saivat minut uppoutumaan kirjan juoneen oikein toden teolla ja sai lukemaan kirjaa eteenpäin nopeahkolla tempolla, jotta saan vastauksen mietteisiini. Kirjailija päätti kuitenkin ... (lisää)
Yllatuus avatar
Kirjoittanut
3.0
En oikein päässyt mukaan kirjaan mutta ihan ok.
Ruusy avatar
Kirjoittanut
5.0
Mukaansatempaava tarina Harrysta velhomaailmasta ja sen vaaroista. suosittelen
Kirjafriikki avatar
Kirjoittanut
5.0
Neljäs Harry Potter jatkaa koukuttavalla linjalla. Kirjassa on jännitystä, huumoria, loistavia henkilöhahmoja ja hyvin rakennettu juoni. Parhaita Pottereita.
Rauros avatar
Kirjoittanut
5.0
Kirja oli hyvä! Eniten minua ärsytti Viktor Krum, ja miten kaikki juoksivat hänen perässään! Mutta se ei haitannut :)! Wesleyt ovat ihana perhe, ja pidän siitä miten he huolehtivat muiden asioista <3! Ja alku oli ennalta arvattava (Vaikkei siinä mitään pahaa ole)! S.Y.L.K.Y : Huvitti minua paljon joka lisäsi kirjaan huumoria! Tylypahkan asema nuosi, kun kolmivelhoturnajaiset alkoivat! Se ei haitannut koska, se toi lisää tunnelmaa ja jännitystä kirjaan ! Suosittelen kaikille <3
Akvaariokala avatar
Kirjoittanut
5.0
Tämä osa on aina ollut toinen lemppari Harry Pottereistani. Se luultavasti johtuu siitä, että kirjaan on tuotu jotakin uutta, mikä saa minut lukemaan sen aina uudelleen ja uudelleen. Todellinen klassikko!
w-a-r-i avatar
Kirjoittanut
5.0
Jännähän tämäkin oli! Paljon jännitystä ja toimintaa, menoa ja meininkiä, mutta myöskin draamaa ja romantiikkaa :) Viktor Krum ja muut toisten koulujen hahmot olivat mielenkiintoisia ja erityisesti Madame Maxine oli jännä :) Lohikäärmeet <3
BookSolder avatar
Kirjoittanut
4.0
Luulen, että tämä on paras Potteri näistä neljästä ensimmäisestä kirjasta! Alku oli ennalta arvattava, ainakin se, että kenet valitaan sillä pikarilla. Lue, jos kaipaat seikkailua, ja myös toimintaa velhokoulussa! Vielä pitää sanoa, että Harry Potterin kaikki hahmot ovat kiinnostavia, ja inspiroivia!
Paikalla 1 jäsen ja 66 vierailijaa
Kereep Tonit
Uusin jäsen: Tytti
Jäseniä yhteensä: 9722