Tom ja keskiyön puutarha
Keskiarvo 3.22
3.22 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (9)
Kirjahyllytilastot

Tom ja keskiyön puutarha

A. Philippa Pearce
Julkaistu: 1977 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Tom's Midnight Garden
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset
Avainsanat: carnegie-mitali

Alkuteos ilmestynyt 1958. Suomentanut Kristiina Rikman.

1. painos: WSOY, 1977. Sidottu.
2. painos: WSOY, 1999. Sidottu.

Carnegie-mitali 1958.

Merkillistä: vanharouva Bartholomewin kaappikello lyö eräänä yönä kolmetoista kertaa! Tylsään yksitoikkoisuuteen kyllästynyt Tom, joka on lähetetty tätilään tuhkarokkoa pakoon, lähtee ottamaan asiasta selvää. Vuokratalon kurja asfalttipiha, jolla päiväsaikaan säilytetään roskatynnyreitä ja alakerran vuokralaisen autoa, on muuttunut upeaksi puutarhaksi, jossa hyasintit kukkivat ja polut luikertelevat marjakuusien joukossa.

Siitä alkaa Tomin seikkailu. Joka yö hän hiipii puutarhaansa ja tutustuu Hatty-tyttöön, ainoaan talon entisistä asukkaista, joka näkee Tomin. Yhdessä he seikkailevat tuon maagisen kolmannentoista tunnin ajan. Öitten mittaan vuodenajat vaihtuvat ja Hatty kasvaa – Tom ei. Uneksiiko Tom? Mitä on Aika? Ovatko Hatty ja talon viime vuosisataiset asukkaat todellisia vai unihahmoja? Mikä on vanharouva Bartholomewin osa tässä merkillisessä tapahtumasarjassa?

muokattu 27.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

MörkövahtiTatatukin matka kristallivuorelleTakeshitan kintereillä (Takeshitan kintereillä, #1)Tom ja Morbicuksen kosto (Ella Aura, #3)Senttu ja isosedän haamu (Senttu, #1)
Paikalla 19 vierailijaa
Uusin jäsen: Sari Pentti
Jäseniä yhteensä: 9568