Narnia: Kaikki tarinat
Keskiarvo 3.91
3.91 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (299)
Kirjahyllytilastot

Narnia: Kaikki tarinat

C. S. Lewis
Julkaistu: kesäkuu 17, 2005 (Otava)
Alkuperäinen nimi: The Chronicles of Narnia
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, kokoelma, nuoret
Avainsanat: elokuva, narnia, tv-sarja

Suomentaneet Kyllikki Hämäläinen ja Kaarina Helakisa. Elokuvakansi. 9. painos 2007. Sidottu, kansipaperi.

Fantasiakirjallisuuden klassikkoteos tyylikkäänä yhteisniteenä

Narnian mielikuvitusmaailma houkuttelee taikapiiriinsä kaikenikäiset lukijat. Aikuisille suunnattu, kuvittamaton lukupaketti sisältää Narnian kaikki seitsemän tarinaa siinä kronologisessa­ järjestyksessä, jossa kirjailija itse halusi ne luettavan: Taikurin sisarenpoika, Velho ja leijona, Hevonen ja poika, Prinssi Kaspian, Kaspianin matka maailman ääriin, Hopeinen tuoli ja Narnian viimeinen taistelu.

Cambridgen yliopiston professori C. S. Lewis (1898–1963) peri kiinnostuksen satuihin ja myytteihin irlantilai­sel­ta latenhoitajaltaan. Kun poikamiehen luo toisen maa­ilmansodan aikana evakuoitiin neljä lasta, Lewis alkoi kirjoittaa tarinaa, josta muotoutui vuonna 1950 ilmestynyt Velho ja leijona. Sarjan päätösosa Narnian viimeinen taistelu sai Carnegie­-palkinnon 1956. Narnia-kirjoja on myyty yli 85 miljoonaa ja Suomessakin yli 170 000 kappaletta.

muokattu 18.04.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hevonen ja poika (Narnian tarinat, #5)Kaspianin matka maailman ääriin (Narnian tarinat, #3)Taikurin sisarenpoika (Narnian tarinat, #6)Prinssi Kaspian (Narnian tarinat, #2)Narnian tarinat

Kirja-arvioita (12)

Féowyn avatar
Kirjoittanut
5.0
Rakastuin tähän kirjaan jo neljä-viisivuotiaana pikkutyttönä. Luetutin tätä vanhemmillani uudelleen ja uudelleen. Kun opin lukemaan, luin sen itse yhä uudelleen. Minusta oli (ja on vieläkin) ihanaa lukea Pollyn, Digoryn, Peterin, Susanin, Edmundin, Lucyn ja monien, monien muiden henkilöiden seikkailuista tuossa ihmeellisessä Narnian maassa, jonka leijona Aslan loi.
Kirjaneito avatar
Kirjoittanut
4.0
Narnian tarinat on klassikko. Minäkin tutustuin tähän sillä legendaarisella tavalla; iltasatuna. Ihana isäni luki minulle ja siskolleni (ja myöhemmin myös nuoremmalle siskolleni) koko ison järkäleen ääneen. Kunnioitan sitä todella. Juurikin lapsuuden muistojen takia pahaa sanotavaa ei tästä opuksesta ole. Peter, Susan, Edmund ja Lucy ovat henkilöitä joihin kiintyy, unohtamatta tietenkään Aslania. Narnia on paikkanakin ihanan kuuloinen, olisi ihana joskus päätyä omasta ... (lisää)
satunen avatar
Kirjoittanut
5.0
Perusteos,kun puhutaan fantasiasta. Ehdoton lukuelämys isoille ja pienille. Parasta oli tällä kertaa se, kun sai lukea kaikki tarinat yhteen putkeen. Poikani ollessa murrosiän kynnyksellä, meillä oli yhteinen hetki Narnian parissa ja nyt odotan koska saan lukea kirjaa hänen pojillensa. Kunhan vähän kasvavat.
Swordsman avatar
Kirjoittanut
4.0
Luin neljä viimeistä osaa viime kesänä, kolme esimmäistä jo vähän aikaisemmin. Toivottavasti muistan yhä kaiken olennaisen. Tykkään Narnia-kirjoista kovasti. Toisin kuin isoveljeni, joka aina sanoo näitä roskaromaaneiksi ja täysin Tolkienilta matkituiksi (vaikkei ole itse näistä yhtäkään lukenut). Ja ilmeisesti Lewisillä ja Tolkienilla olikin elämänsä aikana monia kiistoja. Mutta takaisin asiaan. Kiinnostuin Narnian tarinoista kun sain isovanhemmiltani lahjaksi Narnia ... (lisää)
w-a-r-i avatar
Kirjoittanut
5.0
Näissä pidin erityisesti siitä, että ikähaarukka on hyvin laaja :) Teksti ei ole nuorelle lukijalle liian rajua, mutta aikuinen ihminen saa siitä vielä paljon irti. Harvinaista kyllä, tämän elokuvatkin vastaavat melko hyvin kirjoja, ja ei pilannut mitenkään kirjoista tehtyä mielikuvaa. Harmittaa vaan että kronologisesti ensimmäisestä kirjasta ei tehty elokuvaa.. Se oli mielestäni melkein hauskin jotenkin... :D
Ruttola avatar
Kirjoittanut
5.0
Ihanaa menneiden ajan charmia. Lempihahmoni on Lucy ja Prinssi Caspian... Suosittelen kaiken ikäisille...
Porttikielto avatar
Kirjoittanut
3.0

Sarja oli hämmentävä. Toisaalta se oli mukava seikkailukertomus ja maaginen satu, mutta toisaalta erittäin kristinuskosta vaikutteita ottanut ja seksistinen oppitunti. Minulle jäi hyvin ristiriitainen mielikuva. Voisin väittää, että Narnia-sarja on yliarvostettu, mutta toisaalta en sanoisi myöskään, että se olisi huono. Ehkä uudelleenluku selventäisi mielipidettäni.

Essi avatar
Kirjoittanut
5.0

Narnian tarinat ovat jotain aivan legendaarisia. Tarinat ovat mielenkiintoisia ja siksi ne tempaavat mukaansa kerta toisensa jälkeen. Näiden tarinoiden parissa vietin teinivuosiani, koska sain isovanhemmiltani tämän yhteisniteen joululahjaksi 14-vuotiaana vuonna 2005.

Tätä ennen olin jo kuluttanut BBC:n julkaiseman Narnian Tarinat-sarjan puhki. Nämä VHS-kasetit ovat minulla yhä tallella.

Essi Anna Eliisa Paasikivi avatar
Kirjoittanut
5.0

Narnian tarinat on kirjasarjojen klassikko, jonka jaksan lukea yhä uudelleen. 

Sain tämän yhteisniteen joululahjaksi isovanhemmiltani vuonna 2005, ja kirja on ollut monessa mukana.

Sipe avatar
Kirjoittanut
5.0

Narnian tarinat on ihan parhaita! Oon lukenu vasta kolme ensimmäistä, mutta omistan tän kirjan ja aion todellakin lukee loput osat. Narnia on jotenkin vaan niin ihana, koska niitä lukiessaan voi uppoutua toiseen maailmaan, Narniaan. 

Velma avatar
Kirjoittanut
4.0

Luin koko sarjan joskus lapsena tai nuorena pariin kertaan sekä parhaat palat myöhemmin uudestaan. Sarja on jotenkin epätasainen: osa kirjoista on loistavia ja osa surkeita. Parhaat oli muistaakseni Hopeinen tuoli ja Velho ja leijona. En ole uskaltanut vielä lukea aikuisiällä koko sarjaa uudestaan, mutta tarkoitus olisi - hankin juuri sitä varten tämän kokoelmateoksen. Uusintaluvulla olisi tarkoitus tarkkailla enempi ainakin niitä kristillisiä viittauksia, joita en silloin lapsena ... (lisää)

Kuurosokea Pianisti avatar
Kirjoittanut
3.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 35 vierailijaa
Uusin jäsen: Sofia
Jäseniä yhteensä: 9671