Päät

Greg Bear
Julkaistu: 1992 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Heads
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi

Alkuteos ilmestynyt 1990. Suomentanut Eero Mänttäri. Sidottu, kansipaperi.

Monipuolisen tieteiskirjailijan uutuusromaanin tapahtumapaikkana on ikivanha jääkaivos Kuussa. Sinne on tuotu maapallolta yli 400 syväjäädytettyä ihmispäätä, joiden elvyttämiseksi tutkijat etsivät keinoa. Ainutlaatuisen tutkimusprojektin aikana jotakin todella herää eloon ja tuo kaiun menneisyydestä, kaukaisia muistoja, joiden monet toivoivat jo kuolleen...

(muokattu 19.01.2009)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Poseidonin lapset (Poseidonin lapset, #3)Saga: Kuudes kirja (Saga, #6)Viallinen (Viallinen, #1)Julma maaTuhat kerrosta: Huipulla (Tuhat kerrosta, #2)

Kirja-arvioita (1)

Emelie avatar
Kirjoittanut ()
3.0

Lyhyt ja nopealukuinen tarina, jossa oli potentiaalia ideassa, mutta ei onnistunut lunastamaan sitä toteutuksessa. Pieni sivumäärä huomioon ottaen Bear kertoo ihan onnistuneesti kirjan maailmasta tarpeeksi. Tämä tehtiin kyllä osittain juonen kustannuksella, sillä alku tuntui melkoisen laahaavalta ja tyhjältä. Viimeiset 30-40 sivua olivat sitten hyvin juonipainotteista ja lukeminen alkoi sujua. Päähahmona on Kuussa siirtokunnassa asuva Mickey Sandoval, jonka funktio tarinassa on ... (lisää)

Paikalla 2 jäsentä ja 66 vierailijaa
Fievre, Morgan Blood
Uusin jäsen: J Ojanen
Jäseniä yhteensä: 8839