Lännen akaasiapuun alla (Ramses, #5)
Keskiarvo 3.48
3.48 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (20)
Kirjahyllytilastot

Lännen akaasiapuun alla

Christian Jacq
Julkaistu: 1999 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Sous l'acacia d'Occident
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia

Alkuteos ilmestynyt 1997. Suomentanut Anna-Maija Viitanen. Sidottu, kansipaperi. Ilmestynyt myös taskukirjana.

Päällyksen kuvat: Nimatallah/Artephot (etukansi ylhäällä), fresque de la déesse Isis, par Rosellini, 1834 (etukansi alhaalla). Fondation Dosne-Thiers, Paris © G. Dagli Orti (takakansi).

Johdettuaan Egyptin vaurauteen ja loistokkuuteen viisikymmenvuotias Ramses on valmis siirtymään eläkkeelle. Mutta kohtalo määrää toisin: vielä on hallittava. Ramses tekee kaikkensa, jotta vaikeasti saavutettu rauha vallitsisi edelleenkin Egyptin maassa. Vastoinkäymisiä kuitenkin riittää. Heettien kuningas himoaa sodan uhalla Ramsesin tytärtä puolisokseen, ja kostoa janoavat libyalaiset kapinoivat.

Ramses on edelleenkin ihmeidentekijä, Valon poika, joka pystyy vaikuttamaan säähän, käännyttämään vihollisen liittolaisekseen ja tekemään rauhan jumalallisten voimien kanssa. Mutta aika on voimallinen vihollinen, ja Ramsesin uskollisimmat ystävät poistuvat maailmasta yksi toisensa jälkeen. Ramses on valtaistuimellaan yhä yksinäisempi.

Kun vanhuuden aika lopulta koittaa, Ramses istuu akaasiapuun varjoon lähteäkseen viimeiselle matkalleen. Vain hänen uskollinen ystävänsä kirjuri Ameni on hänen rinnallansa ja tarttuu jälleen kynäänsä...

muokattu 25.01.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Huijarin oppipoika (Taikuri ja taskuvaras -trilogia, #2)VaeltajaTinasotamiehet (Taikuri ja taskuvaras -trilogia, #3)Taikuri ja taskuvaras (Taikuri ja taskuvaras -trilogia, #1)Jääsielu (Jääsielu, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 54 vierailijaa
blackstar
Uusin jäsen: Maria Tiktok
Jäseniä yhteensä: 9582