Nefer vaitelias (Valon kivi, #1)
Keskiarvo 3.33
3.33 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (30)
Kirjahyllytilastot

Nefer vaitelias

Christian Jacq
Julkaistu: syyskuu 2000 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Nefer le Silencieux
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia

Alkuteos ilmestynyt 2000. Suomentanut Anna-Maija Viitanen. Kannen kuva: Chritie´s Images / blacksheep. Kannen suunnittelu: Pirjo Toroskainen. Sidottu. Ilmestynyt myös Loisto-taskukirjana eri kansikuvalla.

Valon kivi -sarjan ensimmäinen osa

Eletään Ramseksen hallituskauden viimeisiä vuosia. Mehi, kunnianhimoinen theebalainen upseeri, näkee salaperäisen Valon kiven tehdessään vakoiluretken keskellä aavikkoa sijaitsevaan, vuorten ympäröimään taiteilijoiden kylään. Näystä haltioituneena Mehi päättää paljastaa hinnalla millä hyvänsä salaisuuden, jotaTotuuden paikan kolmenkymmentä taiteilijaa pitävät hallussaan.

Kielletyn kylän muurien sisällä kaikkien Vaiteliaaksi kutsuma Nefer tietää, että hänen on kuultava jumalten kutsu ennen kuin hän voi astua isänsä viitoittamalle tielle taiteilijoiden joukkoon. Hän päättää jättää kylän ja lähteä maailmalle etsimään totuutta. Matkallaan hän kohtaa suuren rakkauden, ja ystävyyden lujat siteet paljastuvat hänelle kun taiteilijaksi halajava Paneb Tulisielu pelastaa hänen henkensä. Ystävykset lähtevät yhdessä taistoon Totuuden paikan koskemattomuutta uhkaavaa vallanhimoista Mehiä vastaan.

Kourallinen käsityöläisiä ja taiteilijoita piti viidensadan vuoden ajan (1550 eKr. - 1070 eKr.) hallussaan muinaisen Egyptin varjelluimpia salaisuuksia. He asuivat muulta maailmalta suljetussa salaperäisessä kylässä jota kutsuttiin nimellä Totuuden paikka. Heidän tehtävänään oli rakentaa ja koristella faaraoiden hautakammiot Kuninkaitten laaksossa. Ja heidän taituruutensa salaisuus oli Valon kivi, joka muutti ohran kullaksi ja aineen valoksi…

Christian Jacq on paneutunut Totuuden paikan elämästä tallella oleviin dokumentteihin egyptologin tarkkuudella ja romaanikirjailijan antaumuksella. Tuloksena on neliosainen romaanisarja. Se kertoo ajasta jonka jälkiä voimme vieläkin ihailla Luxorin kupeessa sijaitsevassa Kuninkaitten laaksossa ja Totuuden paikan raunioilla. Se kertoo uskomattoman tarinan faaraoiden, kurtisaanien, kuvanveistäjien, sotilaitten ja papittarien kohtaloista – ja Valon kiven salaisuudesta.

muokattu 25.01.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Arsenin neljä elämääRiimukivetVaeltajaSigismund Virtanen Troijan sodassaLuiden kaiku (Matkantekijä, #7)
Paikalla 1 jäsen ja 46 vierailijaa
Eija
Uusin jäsen: Maria Tiktok
Jäseniä yhteensä: 9582