Tietäjänainen (Valon kivi, #2)
Keskiarvo 3.13
3.13 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (24)
Kirjahyllytilastot

Tietäjänainen

Christian Jacq
Julkaistu: maaliskuu 2001 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: La Femme Sage
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia

Alkuteos ilmestynyt 2000. Suomentanut Anna-Maija Viitanen. Kannen kuva: Chritie´s Images / blacksheep. Sidottu. Ilmestynyt myös Loisto-taskukirjana eri kansikuvalla.

Romaanisarja muinaisesta Egyptistä ja Valon kiven salaisuudesta jatkuu! Osa 2.

Ramses Suuri on kuollut ja Totuuden paikan taiteilijat ovat huolissaan. Veljeskunnan tulevaisuus tuntuu olevan vaakalaudalla. Miten uusi faarao mahtaa suhtautua taiteisiin ja Totuuden paikan taiteilijoiden etuoikeutettuun asemaan? Lähteekö uusi faarao kulkemaan Ramseksen viitoittamaa tietä Totuuden paikan suojelijana?

Kylä on vaarassa vaikka tarkkanäköinen Webekhet on juuri nimitetty tietäjänaiseksi. Nefer Vaiteliasta syytetään kavalluksesta ja tyrannimaisista teoista. Veden ja elintarvikkeiden kuljetus kylään on lakkautettu, tarkoin vartioituja työkaluja sabotoidaan ja jalometallien varasto uhkaa huveta. Viholliset liittoutuvat samalla kun kurtisaanien juonet heikentävät pääkaupungin vallanpitäjiä.

Varkauksia, murhia, tulvia, kirouksia, virkavirheitä… Paneb Tulisydän ja Nefer Vaitelias joutuvat mitä uskomattomampiin seikkailuihin tiellään Totuuden paikan täysvaltaisiksi taiteilijoiksi.

Christian Jacq on paneutunut Totuuden paikan elämästä tallella oleviin dokumentteihin egyptologin tarkkuudella ja romaanikirjailijan antaumuksella. Tuloksena on neliosainen Valon kivi -romaanisarja (Nefer Vaitelias, Tietäjänainen, Paneb Tulisydän ja Totuuden paikka) muinaisesta Egyptistä ja Valon Kiven salaisuudesta.

muokattu 25.01.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Arsenin neljä elämääVaeltajaTinasotamiehet (Taikuri ja taskuvaras -trilogia, #3)Jääsielu (Jääsielu, #1)Huijarin oppipoika (Taikuri ja taskuvaras -trilogia, #2)
Paikalla 1 jäsen ja 28 vierailijaa
Mustelmann
Uusin jäsen: Heli Lepistö
Jäseniä yhteensä: 9571