Paneb Tulisydän (Valon kivi, #3)
Keskiarvo 3.08
3.08 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (24)
Kirjahyllytilastot

Paneb Tulisydän

Christian Jacq
Julkaistu: syyskuu 2001 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Paneb l'Ardent
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia

Alkuteos ilmestynyt 2000. Suomentanut Anna-Maija Viitanen. Kannen kuva: Chritie´s Images / blacksheep. Sidottu. Ilmestynyt myös Loisto-taskukirjana eri kansikuvalla.

Valon kivi -sarjan kolmas osa.

Autiomaan keskellä sijaitsee pieni salaperäinen kylä, joka kätkee muuriensa sisälle kourallisen taiteilijoita ja käsityöläisiä joiden tehtävänä on rakentaa ja koristella faaraoiden hautakammiot. Se on Totuuden paikka. Sen asukkaiden joukossa on kolme poikkeuksellista henkilöä: Nefer Vaitelias, Webekhet Tietäjänainen ja itsepäinen taiteilijanero Paneb Tulisydän.

Mutta kylän muurien sisälle on päässyt livahtamaan myös viekas käärme, petturi, jota kukaan ei ole tunnistanut, ja jonka ainoa päämäärä on Valon kiven anastaminen… Samaan aikaan maan rajoilla kapinoidaan, ja Egypti on sisällissodan partaalla. Maatin laki on uhattuna.

Romaanit Nefer Vaitelias ja Tietäjänainen aloittivat tämän huikean neliosaisen Valon kivi -seikkailun, jonka sankarit taistelevat urheasti Totuuden paikan ja ikuisuuden puolesta. Mutta onnistuvatko he tällä kertaa?

muokattu 25.01.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tulisielu (Jääsielu, #2)VasalliPyövelin vallankumous (W.A.R.P., #2)Luiden kaiku (Matkantekijä, #7)Kun kuulet laulun varjojen
Paikalla 39 vierailijaa
Uusin jäsen: Zahra Osman
Jäseniä yhteensä: 9588