Totuuden paikka (Valon kivi, #4)
Keskiarvo 3.24
3.24 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (21)
Kirjahyllytilastot

Totuuden paikka

Christian Jacq
Julkaistu: maaliskuu 2002 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: La place de vérité
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia

Alkuteos ilmestynyt 2000. Suomentanut Anna-Maija Viitanen. Kannen suunnittelu Jani Blommendahl. Sidottu, kansipaperi. Ilmestynyt myös Loisto-taskukirjana eri kansikuvalla.

Valon kivi -sarjan päätösosa!

Totuuden paikka suree. Nefer Vaitelias on murhattu, ja synkkä verho leijuu kylän yllä. Tunnelma Pi-Ramseksessa ei ole sen parempi: kuningatar Tausret tekee kaikkensa rauhan säilymiseksi, mutta eräät korkeat upseerit vastustavat hänen hallintoaan ja haluaisivat Egyptin johtajaksi vahvan miehen. Kaunis Tausret tarvitsee apua, ja kääntyy Paneb Tulisydämen puoleen. Kuningattaren ja taiteilijan välillä vallitsee sanaton yhteisymmärryt, mutta Paneb Tulisydän joutuu hillitsemään tunteensa. Eihän tavallinen kuolevainen voi tavoitella tähteä taivaalta.

Paneb tuntee itsensä yksinäiseksi, vaikka Totuuden paikan taiteilijat tunnustavat vihdoinkin hänen ylivoimaisuutensa ja johtoasemansa. Hänen täytyy suojella Webekhetiä, kylän tietäjänaista ja puolustautua varjoissa piileskelevän petturin hyökkäyksiltä. Samalla hän etsii joka päivä uuttaa inspiraatiota luodakseen yhä kauniimpia maalauksia kuninkaitten hautakammioihin. Suru hyvän ystävän ja henkisen isän menetyksestä uhkaa kuitenkin lamaannuttaa Panebin. Jos Paneb Tulisydän luovuttaa, kuka pystyy säilyttämään Totuuden paikan salaisuuden ja Egyptin kuolemattoman suuruuden?

Christian Jacq on paneutunut Totuuden paikan elämästä tallella oleviin dokumentteihin egyptologin tarkkuudella ja romaanikirjailijan antaumuksella. Tuloksena on neliosainen Valon kivi -romaanisarja (Nefer Vaitelias, Tietäjänainen, Paneb Tulisydän ja Totuuden paikka) muinaisesta Egyptistä ja Valon Kiven salaisuudesta.

muokattu 25.01.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pyövelin vallankumous (W.A.R.P., #2)Luiden kaiku (Matkantekijä, #7)VasalliSigismund Virtanen Troijan sodassaKun kuulet laulun varjojen
Paikalla 39 vierailijaa
Uusin jäsen: Maria Tiktok
Jäseniä yhteensä: 9582