Pahan voima (Jumalten taru, #2)
Keskiarvo 2.67
2.67 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (6)
Kirjahyllytilastot

Pahan voima

Christian Jacq
Julkaistu: maaliskuu 2005 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: La conspiration du mal
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia

Alkuteos ilmestynyt 2003. Suomentanut Pirjo Thorel. Kannen suunnittelu Jani Blommendahl. Sidottu, kansipaperi.

Faarao Sesostris ja hänen lähipiirinsä tekevät kaikkensa löytääkseen syyllisen – turhaan. Kaunis Akasia tekee kuolemaa päättäväisen faaraon ja voimansa yhdistäneen esikunnan ponnisteluista huolimatta, päivittäisistä loitsuista ja rituaaleista ja kuningattaren ja Hathorin seitsemän papittaren toimista.

Salaperäisin papitar – kaunotar, joka tulee nuoren kirjurin Ikerin uniinkin – saa ajatuksen: jotta elämänpuu voitaisiin pelastaa, on Dashsuriin rakennettava uusi pyramidi Osirikselle. Sesostris on samaa mieltä. Papitar ja Sesostris etsivät ihanteellisen paikan ja työt voidaan aloittaa Isiksen katsellessa hyväntahtoisesti.

Mutta Sesostris ja papitar eivät tiedä, että faaraota vastaan juonitellaan kolmella taholla. Julistaja, aavikon heimoille saarnaava parrakas paholainen, on päättänyt kaapata vallan murhauttamalla faaraon. Kuninkaan hovissakin lymyää kunnianhimoinen petturi ja varas, joka ei enää keksi muuta ratkaisua kuin kuninkaan surmaaminen. Ja harhaanjohdettu Iker uskoo sen hetken koittaneen, jolloin hän voi lopultakin tehdä tilit selviksi. Sesostris on kuitenkin harvoin yksin, kunnes eräänä päivänä tilaisuus tarjoutuu...

muokattu 25.01.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

RiimukivetKun kuulet laulun varjojenLuiden kaiku (Matkantekijä, #7)Mestarin kosto (W.A.R.P., #3)Tulimieli (Kapinaenkelit, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 41 vierailijaa
Eija
Uusin jäsen: Maria Tiktok
Jäseniä yhteensä: 9582