Tulen tie (Jumalten taru, #3)
Keskiarvo 2.58
2.58 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (6)
Kirjahyllytilastot

Tulen tie

Christian Jacq
Julkaistu: syyskuu 9, 2005 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Le Chemin de feu
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia

Alkuteos ilmestynyt 2004. Suomentanut Pirjo Thorel. Sidottu, kansipaperi.

Nuori kirjuri Iker on lopulta ymmärtänyt erehtyneensä kohteesta vihassaan faarao Sesostrista kohtaan. Vihollinen onkin joku aivan muu. Iker on nyt Kuninkaan poika. Faarao myönsi hänelle tämän ainutlaatuisen arvonimen adoptoidessaan hänet. Abydoksen elämänpuuta vastaan hyökännyt vihollinen on Julistaja, pahansuopa olento, joka kokoaa joukkoja rajoille vallatakseen ja tuhotakseen Egyptin. Sesostris lähettää Ikerin suorittamaan erityisen vaarallista tehtävää. Nuoren kirjurin on lähdettävä Kaanaan maahan etsimään Julistajan piilopaikkaa. Iker tietää olevansa hengenvaarassa, kun hän kohtaa joukon vale-Julistajia.

Samaan aikaan oikea Julistaja piileskelee Nubiassa, missä hän valmistelee valtavaa tulvaa, jonka on tarkoitus tuhota Egypti lopullisesti! Kuka voisi vielä pelastaa Egyptin? Sesostris, joka joutuu jatkuvasti raakojen hyökkäysten kohteeksi? Iker, joka taistelee monella rintamalla estääkseen petturia onnistumasta aikeissaan? Vai kaunis papitar Isis, joka ehkä löytää syvältä sydämestään keinon Niilin hengen tyynnyttämiseksi?

Christian Jacq on yksi maailman luetuimmista kirjailijoista: hänen teoksiaan on viime vuosina myyty maailmalla yli 40 miljoonaa kappaletta. Jumalten taru on ”kustannusmaailman faaraon” neliosainen romaanisarja uskomuksista, joille egyptiläinen sivilisaatio perustuu. Osiris oli yksi muinaisen Egyptin tärkeimmistä jumalhahmoista, alimaailman eli Manalan suojelija, kuolleiden faaraoiden ja myöhemmin myös tavallisten vainajien sekä ylösnousemuksen jumala. Ylä-Egyptissä sijaitseva Abydos, jonne varhaiset faaraot rakensivat hautansa, on Osiriksen alkuperäinen kulttikeskus.

muokattu 25.01.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tulimieli (Kapinaenkelit, #1)Tyttö ja JalopeuraKun kuulet laulun varjojenArsenin neljä elämääTaikuri ja taskuvaras (Taikuri ja taskuvaras -trilogia, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 44 vierailijaa
Eija
Uusin jäsen: Maria Tiktok
Jäseniä yhteensä: 9582