Kauhunkierre
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (3)
Kirjahyllytilastot

Kauhunkierre

Daphne Du Maurier
Julkaistu: 1976 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Apple Tree
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, kokoelma, mainstream

Alkuteos ilmestynyt 1971, The Breaking Point, 1959 & Not After Midnight, 1952. Toimittanut Kirsti Kattelus. Suomentanut Liisa Hakola. Päällys: Pekka Kuronen. Sidottu, kansipaperi. Viiden novellin kokoelma, jossa kolme kauhunovellia.

Suutele minua, muukalainen, sanoi tyttö, ja hänen kauniit silmänsä loistivat omituisesti hämärässä, kuin kellon itsevalaiseva taulu. Korviaan myöten rakastuneelle automekaanikolle se oli kuin juhlaa, kunnes alkoi kauhunkierre. – Omalaatuinen, painajaismainen rakkaustarina avaa du Maurierin uuden kertomusvalikoiman, joka ajallisesti kattaa runsaan kaksikymmenvuotiskauden hänen tuotannostaan. Mutta rakkaus ei ole ainoa aihe romantiikan ja jännityksen kuningattaren kertomusten galleriassa. Yhtä elegantisti hän piirtää kuvaa sairaalamiljööstä, kertoo selkkäpiitä karmivan tarinan potilaasta joka leikkauksen jälkeen näkee ihmiset – myös itsensä – aivan uusin silmin. Tiedemiehestä joka yrittää löytää ratkaisun kuoleman arvoitukseen. Avioparista jonka lomamatka saa kammottavan käänteen. Opettajasta johon tarttuu merkillinen tautu. Du Maurier ei petä ystäviään: nautinnollinen kauhu rakentuu näissä kertomuksissa jälleen pehmeästi ja taidokkaasi, kuin itsestään.

(muokattu 22.01.2009)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Aarnihauta eli kullankaivaja Jackmans GulchissaAamun kirkastusHumiseva harjuLinnut ja muita kertomuksiaSiihen mihin tonttu astuu
Paikalla 33 vierailijaa
Uusin jäsen: Bea balk
Jäseniä yhteensä: 9088