Kauhutarinoiden parhaita (Mysteeri, #1)
Keskiarvo 3.25
3.25 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Kauhutarinoiden parhaita

Tapio Hiisivaara
Julkaistu: 1966 (Valpas-mainos)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, antologia

Esialanimeke: Klassillisia kummitusjuttuja. Suomentanut ja toimittanut Tapio Hiisivaara.

SUURET MESTARIT KERTOVAT

kauhutarinoiden parhaita

Kauhutarinat ja klassilliset kummitusjutut ovat aikoinaan olleet suosittuja maailmankirjallisuudessa. Ne ovat olleet aikansa ‘jännäreitä’, joita suurella mielenkiinnolla luettiin.

Varmaan ne kiinnostavat nykypäivänkin ihmistä. “Kauhutarinoiden parhaita” tarjoaa tässä mielessä neljän nimekkään kansainvälisen kirjailijan tuotteita suomalaisille lukijoille.

Bram Stoker (1847—1912) on tunnettu lãhinnä pääteoksensa “Draculan” perusteella. Hänen tässä kirjassa julkaistu kertomuksensa ‘Tuomarin kummitustalo” on varsin kammottava ja omalaatuinen.

E. Bulwer Lytton (1803—1873) on tunnetun “Pompeijin viimeiset päivät” tekijä. Hänen kauhukertomuksensa kuuluvat alan kirjallisuuden kärkeen. “Kummitukset ja ahdistetut’ kuuluvat hänen tuotantonsa parhaimpiin.

Frederik Marryat (1792—1848) on kuulu merirosvoromaaneistaan, joista tunnetuimpia “Perämies Pirteä”. Tässä kirjassa julkaistu kertomus “Ihmissusi” perustuu saksalaiseen kansantarinaan ja edustaa hänen parasta tuotantoaan.

Nathaniel Hawthoren (1804—1864) oli amerikkalainen kirjailija, jonka tunnetuin teos oli “Seitsemän päädyn talo”. Tässä julkaistu kauhutarina ‘Herra Higginbothamin onnettomuus” on hänen tuotantonsa kuuluisimpia.

muokattu 19.04.2010

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kohtalon perilliset (Darren Shanin tarina, #12)Ruumiittomat: Suomalaisia aavenovellejaSiivekäs kuolema ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #5)Kuiskaava tyttöTaistelu aamunkoitteessa (Darren Shanin tarina, #9)

Kirja-arvioita (1)

Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
2.5
Löysin sattumalta "Kauhutarinoiden parhaita" (Valpas-Mainos, 1966) -kirjasen mainion Goodreads-sivuston kautta ja päätin napata sen kesälukemistojeni listalle, mukana kun näytti olevan neljä minulle entuudestaan tuntematonta kauhutarinaa varsin nimekkäiltä anglosaksisilta kirjailijoilta. Frederick Marryatin "Ihmissusi" (1839) perustuu saksalaiseen kansantarinaan ja on kokoelman novelleista ylivoimaisesti kiinnostavin tapaus. Novellissa tavataan puunhakkaaja, joka tulee menneeksi ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 34 vierailijaa
Thialfi
Uusin jäsen: Heidi Nummi
Jäseniä yhteensä: 9374