Julia
Keskiarvo 3.40
3.40 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (10)
Kirjahyllytilastot

Julia

Peter Straub
Julkaistu: 1977 (Weilin+Göös)
Alkuperäinen nimi: Julia
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhugoottilainen kauhu
Avainsanat: elokuva

Alkuteos ilmestynyt 1975. Suomentanut Marja Heinonen. Oheinen kansikuva. 2. laitos: Gummerus, 1993. Uusi kansikuva. Sidottu, kansipaperi.

Nuori kohtalon vainoama Julia Lofting pakenee epätoivoisena menneisyyttään: tyrannisoivaa aviomiestään Magnus Loftingia sekä suuresti rakastamansa lapsen, Katen, muistoa toipuakseen romahduksesta jonka tyttären äkillinen ja traaginen kuolema oli hänessä aiheuttanut.

Mutta pako Lontoon Kensingtonissa sijaitsevaan kauniiseen taloon koituukin Julialle painajaiseksi. Vanha talo, jonka hän oli hetken päähänpistosta ostanut, ei ollutkaan mikään tavallinen talo.

Vai oliko talossa leijuva tuhon ja mielettömyyden tuntu Julian oman mielikuvituksen luomaa kuvittelua? Kuka oli puistossa leikkivä vaalea tyttö, joka niin muistutti hänen omaa pikkutytärtään? Ja mitä tarkoittivat tämän tytön julmat teot? Vallitsivatko hänessä yliluonnolliset voimat? Mikä oli oleva Julian kohtalo?

muokattu 17.03.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Minä pelkään: Venäläistä kauhua ja mystiikkaa (Savukeitaan kauhuklassikot, #3)Linna on aina ollut kotimmeCarmilla ja muita kertomuksia (Savukeitaan kauhuklassikot, #1)SydäntorniÄänellä jonka kuulet: Spekulatiivisia novelleja sukupuolen moninaisuudesta

Kirja-arvioita (1)

Lukijatar avatar
Kirjoittanut
1.0
Julia on kauhukliseitä rutiininomaisesti pyörittävä, kömpelöön kerrontaan upotettu viihteellinen teos, jonka kolmisensataa sivua tuntuvat tarpeettomasti liioitellulta pituudelta. Hahmot ovat harvinaisen pökkelöitä ja epäkiinnostavia, ja heidän kaikkea logiikkaa ja psykologiaa uhmaavat reaktionsa ja repliikkinsä ovat se ainoa ennalta-arvaamaton osuus teoksessa. Sopinee tusinakauhun ystäville rentoutumistarkoitukseen, todennäköisesti myös Straubin ystäville.
Paikalla 1 jäsen ja 36 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376