King Kong
Keskiarvo 2.64
2.64 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (7)
Kirjahyllytilastot

King Kong

Edgar Wallace, Merian C. Cooper, Delos W. Lovelace
Julkaistu: 1977 (Otava)
Alkuperäinen nimi: King Kong
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, jännitys
Avainsanat: elokuva

Alkuteos ilmestynyt 1932. Suomentanut Jarkko Laine. Sidottu, kansipaperi.

Kaikkien kauhutarinoiden klassikko alkuperäisessä muodossaan eli pöyristyttävän jännittävä kertomus siitä kuinka kaunotar voittaa hirviön.

Tämä kirja perustuu alkuperäiseen vuonna 1933 valmistuneeseen King Kong - elokuvaan, jonka ohjasi filmituottaja Merian C. Cooper. Käsikirjoitus oli Edgar Wallacen. Vaikka elokuvan ensi-ilta osui päiviin, jolloin Franklin D. Roosevelt oli sulkenut pankit ja lama oli pahimmillaan, se tuotti jo neljänä ensimmäisenä päivänä tekijöilleen 90 000 dollaria. King Kongista on vastikään tehty uusi elokuvaversio joka parhaillaan valloittaa maailmaa.

King Kong on kaksitoistametrinen hirviö. Se elää kaikessa rauhassa Pääkallosaarella, Sumatrasta lounaaseen, alkuasukkaiden palvomana ja pelkäämänä. Mutta sitten sen hyvin järjestetty elämä järkkyy. Häikäilemättömän ahne patti-poskeen-filmien tekijä saa siitä vihin ja säntää seurueineen paikalle. Hirviö saa morsiamekseen kauniin Ann Darrowin – eikä kuitenkaan saa.

Hurjien viidakkoseikkailujen jälkeen King Kong raahataan kahleraudoissa New Yorkiin, jossa se vihdoin ryhtyy vaatimaan oikeuksiaan. Ryöstämänsä Ann mukanaan se kapuaa Empire State Buildingin katolle. Ja armeijan koneiden tulipilvien saartamana, sadan ja kahden kerroksen korkeudessa tämä kaikkien aikojen uskomattomin, dramaattisen ja traagisin rakkaustarina täyttyy.

muokattu 28.02.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Herätetty rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta, #3)Murhamystiikkaa: Okkulttisia etsivätarinoita (Aavetaajuus-kirjat, #1)Sammunut sydän (Musta mandala, #2)Paljastettu rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta, #4)Koston rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta, #7)

Kirja-arvioita (1)

Truuners95 avatar
Kirjoittanut
3.0

Vanhan ajan tarina, joka eteni hyvään malliin ja oli nopealukuinen noin muutenkin. Tosin ei ollut missään kohdin yllättävä, koska olen nähnyt moneen kertaan Peter Jacksonin elokuvan aiheesta.

Paikalla 1 jäsen ja 49 vierailijaa
Valerie
Uusin jäsen: sulavsalim
Jäseniä yhteensä: 9559