Perinnevanhukset
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Kirjahyllytilastot

Perinnevanhukset

Esko-Pekka Tiitinen
Julkaistu: syyskuu 2004 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia + yhteiskunnallinen scifi, mainstream
Avainsanat: kotimainen, satiiri

Kansi: Markko Taina. Valokuvat: Markku Ulander & Lehtikuva sekä Photonica & Fennopress. Sidottu, kansipaperi.

Varhaiseläkkeellä oleva Salko Takavalko saa postia: hänen edesmenneen kasvatustieteilijä-äitinsä tutkimusprojekti on saanut myönteisen rahoituspäätöksen, tosin äiti on ehtinyt jo kuolla. Tutkimushankkeessa pohjoiskarjalainen eläkeläisryhmä lähetetään kertomaan kansanperinteestä helsinkiläiseen lasten hoivakotiin. Kokeilun avulla pyritään juurruttamaan lapsia takaisin normaaliin elämään.

Retkelle lähtee myös Salko Takavalko, joka joutuu matkalla kohtaamaan uudelleen mutkikkaan äitisuhteensa. Salko piti äitiä tämän eläessä lähes vainoharhaisena, mutta eläkeläisten kohdatessa helsinkiläislasten ahdinko yhä useampi äidin ajatus näyttää käyvän toteen. Kasvatustieteessä jyllää USA:n imperialistinen propaganda. Kansallinen itsenäisyytemmekin näyttää olevan vaarassa. Maamme tulevaisuuden voi pelastaa vain sähäkkä iskuryhmä, joukko murisevia karjalaisia eläkeläisiä.

Esko-Pekka Tiitisen lennokas satiiri vie lukijan keskelle vauhdikasta nyky-Suomea, jonka kyydissä eivät ole pysyä sen kummemmin lapset, työikäiset aikuiset kuin eläkeläisetkään.

(muokattu 26.12.2014)

Muita kirjoja joista saatat pitää

HarhakaupunkiAkira 3PrefektiMies, joka myi kuunKommunistinen yhteiskunta vuonna 2000
Paikalla 1 jäsen ja 39 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: Timo Rasanen
Jäseniä yhteensä: 8803