Perinnevanhukset

Esko-Pekka Tiitinen
scifi > dystopia + yhteiskunnallinen scifi, mainstream
Perinnevanhukset - Esko-Pekka Tiitinen

Kansi: Markko Taina. Valokuvat: Markku Ulander & Lehtikuva sekä Photonica & Fennopress. Sidottu, kansipaperi.

Varhaiseläkkeellä oleva Salko Takavalko saa postia: hänen edesmenneen kasvatustieteilijä-äitinsä tutkimusprojekti on saanut myönteisen rahoituspäätöksen, tosin äiti on ehtinyt jo kuolla. Tutkimushankkeessa pohjoiskarjalainen eläkeläisryhmä lähetetään kertomaan kansanperinteestä helsinkiläiseen lasten hoivakotiin. Kokeilun avulla pyritään juurruttamaan lapsia takaisin normaaliin elämään.

Retkelle lähtee myös Salko Takavalko, joka joutuu matkalla kohtaamaan uudelleen mutkikkaan äitisuhteensa. Salko piti äitiä tämän eläessä lähes vainoharhaisena, mutta eläkeläisten kohdatessa helsinkiläislasten ahdinko yhä useampi äidin ajatus näyttää käyvän toteen. Kasvatustieteessä jyllää USA:n imperialistinen propaganda. Kansallinen itsenäisyytemmekin näyttää olevan vaarassa. Maamme tulevaisuuden voi pelastaa vain sähäkkä iskuryhmä, joukko murisevia karjalaisia eläkeläisiä.

Esko-Pekka Tiitisen lennokas satiiri vie lukijan keskelle vauhdikasta nyky-Suomea, jonka kyydissä eivät ole pysyä sen kummemmin lapset, työikäiset aikuiset kuin eläkeläisetkään.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: syyskuu 2004
Kustantaja: Tammi
Tyylit: scifidystopia + yhteiskunnallinen scifi, mainstream
Avainsanat: kotimainen, satiiri
Muokattu: joulukuu 26, 2014