Celtika

Robert Holdstock
Julkaistu: 2002 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Celtika
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiahistoriallinen fantasia
Avainsanat: antiikin mytologia, arthuriana, suomalainen kansanperinne

Alkuteos ilmestynyt 2001. Suomentanut Leena Peltonen. Kansi: Larry Rostant. Sidottu, kansipaperi.

Ikuisesti nuori ja kuolematon Merlin vaeltaa taikuuden ja viisauden polkua ja päätyy vihdoin Pohjolan perukoille etsiessään kirkuvaa Argo-laivaa. Jäisen järven syvyyksistä lahoavasta laivasta hän löytää kreikkalaisen sankarin Jasonin, jonka kanssa hän on satoja vuosia aiemmin tavoitellut Kultaista Taljaa. Jason murehtii yhä kuolleiksi uskomiaan poikiaan ja lähtee epätoivoisena Merlinin kanssa matkalle, joka johtaa heidät aaveiden asuttamalle saarelle – tulevaan Arthur-kuninkaan valtakuntaan.

Celtika aloittaa Merlinin kronikat -sarjan, joka vie lukijan syvälle epiikan, mystiikan ja taikavoimien maailmaan. Mahtava tarina sukeltaa syvälle eri kulttuuripiireihin, jotka Holdstock herättää eloon suggestiivisella tavalla. Tarinassa on aineksia myös Suomen mytologiasta.

"Holdstockilla on ihailtavan kekseliäs mielikuvitus, jonka avulla hän loihtii ilmeisen vaivattomasti esiin hämmästyttäviä maailmoja ja tapahtumia... Tulisieluinen ja lämminsydäminen kirjailija." – Peter F. Hamliton

"Kukaan muu kirjailija ei ole pystynyt kuvaamaan yhtä taianomaisesti aarniometsien mystiikkaa." – Michael Moorcock

"Rob Holdstock on yksi keskeisimmän modernin fantasian vahvoista äänistä." – Guy Gavriel Kay

muokattu 05.09.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

A:n haaksirikkoinen (Filemon, #2)Salamurhaajan kohtalo (Narri ja Näkijä, #3)Tarsa ja pakoluolan salaisuus (Tarsa, #4)Herraskaista väkeä (Kiekkomaailma, #14)Jäähyväisten kivi (Taru kolmesta miekasta, #6)
Paikalla 1 jäsen ja 62 vierailijaa
KiLLPaTRiCK
Uusin jäsen: Kiia Korhonen
Jäseniä yhteensä: 9330