Kun kotka kutsuu 1 (Kwani #2) - Linda Lay Shuler7.20

Alkuteos ilmestynyt 1992. Suomentanut Marja Luoma. Typografia: Marjatta Saastamoinen. Kannen kuva: Deborah Jones. Sidottu, kansipaperi. 2. laitos: Suuri Suomalainen Kirjakerho, 1993.

”Hän teki sen jälleen! Linda Lay Shulerin toinen romaani todistaa että hän on paras Amerikan esihistorian kuvaaja. Hänen romaanissaan yhdistyy huolellisesti tutkittu tieto ja kertomisen taito, hänen kuvaaminaan Kwanista ja Kwanin kansasta tulee eläviä, tosia. Shuler on kerännyt saviruukun sirpaleet ja asumusten rikkoiset kivet ja saanut ne mielikuvituksensa voimalla elämään. Hänen romaaninsa on houkuttava ja syvästi koskettava kuvaus jo kauan sitten kadonneesta ajasta.”

– Jean M. Untinen-Auel

Kaunis Kwani on karkoitettu sinisten silmiensä vuoksi heimonsa parista. Kwani ei ole noita, mutta hänelle on annettu tärkeä tehtävä: hänelle on suotu muistamisen lahja ja hänet on valittu siirtämään naisen viisautta sukupolvelta toiselle.

Nyt Kwani on joutunut elämänsä vaativimman haasteen eteen ryhdyttyään elämään yhdessä towaheimoon kuuluvan metsästyspäällikkö Tolonquan kanssa ja muutettuaan miehensä heimon asuinsijoille.

Tolonquan suurena unelmana on rakentaa uusi uljas kaupunki korkealle vuorelle, taata heimolleen elämän jatkuvuus vaarojen ulottumattomissa.

Tehtävänsä ja eriheimoisuutensa vuoksi Kwani on kokeva paljon vaikeita ja vaarallisia asioita, yhtä lailla hän on saava osakseen myös paljon rakkautta, kunnioitusta ja valtaa.

Kwani oppii tuntemaan luonnon ja ihmisen julmuuden, mutta hän löytää myös voiman ja rohkeuden lähteet.

Elämä jatkaa kulkuaan – eivätkä sen vaiheita säätele yksin ihmiset. Kwani on päähenkilö myös Linda Lay Shulerin menestysromaanissa Vain aurinko muistaa.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: 1993
Kustantaja: Otava
Tyylit: paleofiktio
Alkuperäinen nimi: The Voice of the Eagle
Arvosanalla: 7.20/10
Arvosanoja: 21
Muokattu: joulukuu 27, 2016

Kwani -kirjasarja

Trilogian päätösosaa Let the Drum Speak (1996) ei suomennettu.

Vain aurinko muistaa (Kwani #1)7.20
Kun kotka kutsuu 1 (Kwani #2)7.20
Kun kotka kutsuu 2 (Kwani #2)7.20

Kirja-arvioita

10/10 |
joulukuu 01, 2013
Mahtavaa kertomusta naisen selviämisestä vieraassa paikassa, vieraiden keskellä, jossa ilmenee kateutta ihastusta, ja kunnioitusta :)