Kun kotka kutsuu 2 (Kwani, #3)
Keskiarvo 3.60
3.60 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (20)
Kirjahyllytilastot

Kun kotka kutsuu 2

Linda Lay Shuler
Julkaistu: 1993 (Otava)
Alkuperäinen nimi: The Voice of the Eagle
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: paleofiktio

Alkuteos ilmestynyt 1992. Suomentanut Marja Luoma. Typografia: Marjatta Saastamoinen. Kannen kuva: Deborah Jones. Sidottu, kansipaperi. 2. laitos: Suuri Suomalainen Kirjakerho, 1993.

”Hän teki sen jälleen! Linda Lay Shulerin toinen romaani todistaa että hän on paras Amerikan esihistorian kuvaaja. Hänen romaanissaan yhdistyy huolellisesti tutkittu tieto ja kertomisen taito, hänen kuvaaminaan Kwanista ja Kwanin kansasta tulee eläviä, tosia. Shuler on kerännyt saviruukun sirpaleet ja asumusten rikkoiset kivet ja saanut ne mielikuvituksensa voimalla elämään. Hänen romaaninsa on houkuttava ja syvästi koskettava kuvaus jo kauan sitten kadonneesta ajasta.”

- Jean M. Untinen-Auel

Kaunis Kwani on karkoitettu sinisten silmiensä vuoksi heimonsa parista. Kwani ei ole noita, mutta hänelle on annettu tärkeä tehtävä: hänelle on suotu muistamisen lahja ja hänet on valittu siirtämään naisen viisautta sukupolvelta toiselle.

Nyt Kwani on joutunut elämänsä vaativimman haasteen eteen ryhdyttyään elämään yhdessä towaheimoon kuuluvan metsästyspäällikkö Tolonquan kanssa ja muutettuaan miehensä heimon asuinsijoille.

Tolonquan suurena unelmana on rakentaa uusi uljas kaupunki korkealle vuorelle, taata heimolleen elämän jatkuvuus vaarojen ulottumattomissa.

Tehtävänsä ja eriheimoisuutensa vuoksi Kwani on kokeva paljon vaikeita ja vaarallisia asioita, yhtä lailla hän on saava osakseen myös paljon rakkautta, kunnioitusta ja valtaa.

Kwani oppii tuntemaan luonnon ja ihmisen julmuuden, mutta hän löytää myös voiman ja rohkeuden lähteet.

Elämä jatkaa kulkuaan – eivätkä sen vaiheita säätele yksin ihmiset. Kwani on päähenkilö myös Linda Lay Shulerin menestysromaanissa Vain aurinko muistaa.

muokattu 15.06.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tasangon vaeltajat (Maan lapset, #4)Vain aurinko muistaa (Kwani, #1)Punahirven tytär (Punapeuran metsästäjät, #1)Sisar Kuu (Ensimmäiset ihmiset, #2)Luolien suojatit (Maan lapset, #5)

Kirja-arvioita (1)

w-a-r-i avatar
Kirjoittanut
5.0
Mahtava päätös sarjalle! Kirja pitää otteessaan viimeiseen asti, eikä lopussakaan ole vielä varma muuttuuko joku tilanne, juonenkäänteet ovat nopeita ja teksti on sujuvaa :) Ihana kirja!
Paikalla 35 vierailijaa
Uusin jäsen: sulavsalim
Jäseniä yhteensä: 9559